Fa poc vèiem els "Pop de platja amb samfaina" i les "Salsitxes de porc amb samfaina"... i clar, no podia faltar la mateixa versió del plat però amb llom de porc. Són receptes molt bàsiques, ho sé. Aquesta és l'essència de la nostra cultura. Hi ha receptes molt bones i molt elaborades...però aquestes receptes tan senzilles són les que han perdurat generació rere generació i han alimentat (amb tota la dignitat del món) a totes les nostres famílies.

Ingredients

8 talls de llom de porc de dos colors

samfaina  

3 dents d'all

oli d'oliva  

pebre

sal

Preparació
1.
llom porc samfaina pas1

Partirem que ja tenim feta la samfaina.

2.
llom porc samfaina pas3
3.
llom porc samfaina pas4

Retireu-la abans no es cremi.

4.
llom porc samfaina pas5

Saleu i empebreu el llom... i el fregiu.

5.
llom porc samfaina pas6

Per totes dues bandes.

6.
llom porc samfaina pas7

Ha de quedar amb un bon color.

7.
llom porc samfaina pas8

Amb tot el llom fregidet... ja podem incporar la samfaina.

8.
llom porc samfaina pas9

Una bona quantitat... gairebé ho ha de cobrir tot.

9.
llom porc samfaina pas10

I ara ho deixem coure tot junt uns 5 minutets a foc baix.

10.
llom porc samfaina pas11

Ja podem emplatar... amb una mica de samfaina a la base...

11.
llom porc samfaina pas12

... i uns talls de llom per sobre... i a sucar pa nanos.

12.
llom porc samfaina pas13

Bon Profit!