Fa poc vèiem els "Pop de platja amb samfaina" i les "Salsitxes de porc amb samfaina"... i clar, no podia faltar la mateixa versió del plat però amb llom de porc. Són receptes molt bàsiques, ho sé. Aquesta és l'essència de la nostra cultura. Hi ha receptes molt bones i molt elaborades...però aquestes receptes tan senzilles són les que han perdurat generació rere generació i han alimentat (amb tota la dignitat del món) a totes les nostres famílies.
8 talls de llom de porc de dos colors
samfaina
3 dents d'all
oli d'oliva
pebre
sal
Partirem que ja tenim feta la samfaina.
Retireu-la abans no es cremi.
Saleu i empebreu el llom... i el fregiu.
Per totes dues bandes.
Ha de quedar amb un bon color.
Amb tot el llom fregidet... ja podem incporar la samfaina.
Una bona quantitat... gairebé ho ha de cobrir tot.
I ara ho deixem coure tot junt uns 5 minutets a foc baix.
Ja podem emplatar... amb una mica de samfaina a la base...
... i uns talls de llom per sobre... i a sucar pa nanos.
Bon Profit!