Fa temps, vam veure com elaborar el tradicional Llom de porc amb samfaina. Doncs bé, avui veurem una recepta similar i molt tradicional també, el Llomillo amb salsa de tomàquet. Abans de començar a elaborar aquest plat, us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa de tomàquet.
Si us agrada, podeu afegir uns grans d'all pelats mentre fregiu el llom de porc, que aportaran un agradable aroma a la carn. La resta, ja sabeu, a sucar pa sense parar! Com cremar totes aquestes calories ja serà cosa vostra!
800 g de llom de porc tallat a talls gruixuts
salsa de tomàquet
pebre
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu afegir uns grans d'all
![llomillo salsa tomaquet pas1 llomillo salsa tomaquet pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/26/85/llomillo-salsa-tomaquet-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients.
![llomillo salsa tomaquet pas2 llomillo salsa tomaquet pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/27/27/llomillo-salsa-tomaquet-pas2.jpeg)
Com us comentava, la salsa de tomàquet la podeu fer vosaltres mateixos, sobretot si sou en temporada bona de tomàquet. Altrament, podeu comprar-la feta.
![llomillo salsa tomaquet pas3 llomillo salsa tomaquet pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/27/69/llomillo-salsa-tomaquet-pas3.jpeg)
Procureu demanar els talls de llom gruixuts, per garantir que quedin tendres. També és interessant que el llom sigui de "dos colors" que diuen. La carn és més gustosa.
![llomillo salsa tomaquet pas4 llomillo salsa tomaquet pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/28/11/llomillo-salsa-tomaquet-pas4.jpeg)
Doncs bé, posarem una paella a escalfar i mentrestant salarem la carn.
![llomillo salsa tomaquet pas5 llomillo salsa tomaquet pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/28/53/llomillo-salsa-tomaquet-pas5.jpeg)
També l'haurem d'empebrar.
![llomillo salsa tomaquet pas6 llomillo salsa tomaquet pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/28/95/llomillo-salsa-tomaquet-pas6.jpeg)
Fregim el llom en abundant oli.
![llomillo salsa tomaquet pas7 llomillo salsa tomaquet pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/29/37/llomillo-salsa-tomaquet-pas7.jpeg)
Podeu afegir una mica d'all per aromatitzar el plat.
![llomillo salsa tomaquet pas8 llomillo salsa tomaquet pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/29/79/llomillo-salsa-tomaquet-pas8.jpeg)
Quan tingui bon color li donarem la volta.
![llomillo salsa tomaquet pas9 llomillo salsa tomaquet pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/30/21/llomillo-salsa-tomaquet-pas9.jpeg)
Si no us cap tot a la paella, podeu fregir el llom en dues tandes i després barrejar-lo de nou.
![llomillo salsa tomaquet pas10 llomillo salsa tomaquet pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/30/63/llomillo-salsa-tomaquet-pas10.jpeg)
Un cop fregit, i amb el foc a mig gas, hi afegim la salsa de tomàquet.
![llomillo salsa tomaquet pas11 llomillo salsa tomaquet pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/31/05/llomillo-salsa-tomaquet-pas11.jpeg)
Ho remenarem bé i...
![llomillo salsa tomaquet pas12 llomillo salsa tomaquet pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/31/47/llomillo-salsa-tomaquet-pas12.jpeg)
Ho deixarem coure tot junt uns minuts perquè es barregin bé tots els gustos.
![llomillo salsa tomaquet pas13 llomillo salsa tomaquet pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/31/89/llomillo-salsa-tomaquet-pas13.jpeg)
I ja podem emplatar. A sucar pa amics meus!
![llomillo salsa tomaquet pas14 llomillo salsa tomaquet pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/77/32/31/llomillo-salsa-tomaquet-pas14.jpeg)
Bon profit!