Fa temps, vam veure com elaborar el tradicional Llom de porc amb samfaina. Doncs bé, avui veurem una recepta similar i molt tradicional també, el Llomillo amb salsa de tomàquet. Abans de començar a elaborar aquest plat, us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa de tomàquet

Si us agrada, podeu afegir uns grans d'all pelats mentre fregiu el llom de porc, que aportaran un agradable aroma a la carn. La resta, ja sabeu, a sucar pa sense parar! Com cremar totes aquestes calories ja serà cosa vostra!

Ingredients

800 g de llom de porc tallat a talls gruixuts

salsa de tomàquet

pebre

oli d'oliva

sal

Variants:

- Podeu afegir uns grans d'all

Preparació
1.
llomillo salsa tomaquet pas1

Preparem els ingredients.

2.
llomillo salsa tomaquet pas2

Com us comentava, la salsa de tomàquet la podeu fer vosaltres mateixos, sobretot si sou en temporada bona de tomàquet. Altrament, podeu comprar-la feta.

3.
llomillo salsa tomaquet pas3

Procureu demanar els talls de llom gruixuts, per garantir que quedin tendres. També és interessant que el llom sigui de "dos colors" que diuen. La carn és més gustosa.

4.
llomillo salsa tomaquet pas4

Doncs bé, posarem una paella a escalfar i mentrestant salarem la carn.

5.
llomillo salsa tomaquet pas5

També l'haurem d'empebrar.

6.
llomillo salsa tomaquet pas6

Fregim el llom en abundant oli.

7.
llomillo salsa tomaquet pas7

Podeu afegir una mica d'all per aromatitzar el plat.

8.
llomillo salsa tomaquet pas8

Quan tingui bon color li donarem la volta.

9.
llomillo salsa tomaquet pas9

Si no us cap tot a la paella, podeu fregir el llom en dues tandes i després barrejar-lo de nou.

10.
llomillo salsa tomaquet pas10

Un cop fregit, i amb el foc a mig gas, hi afegim la salsa de tomàquet.

11.
llomillo salsa tomaquet pas11

Ho remenarem bé i...

12.
llomillo salsa tomaquet pas12

Ho deixarem coure tot junt uns minuts perquè es barregin bé tots els gustos.

13.
llomillo salsa tomaquet pas13

I ja podem emplatar. A sucar pa amics meus!

14.
llomillo salsa tomaquet pas14

Bon profit!