Fa temps, vam veure com elaborar el tradicional Llom de porc amb samfaina. Doncs bé, avui veurem una recepta similar i molt tradicional també, el Llomillo amb salsa de tomàquet. Abans de començar a elaborar aquest plat, us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa de tomàquet.
Si us agrada, podeu afegir uns grans d'all pelats mentre fregiu el llom de porc, que aportaran un agradable aroma a la carn. La resta, ja sabeu, a sucar pa sense parar! Com cremar totes aquestes calories ja serà cosa vostra!
800 g de llom de porc tallat a talls gruixuts
salsa de tomàquet
pebre
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu afegir uns grans d'all
Preparem els ingredients.
Com us comentava, la salsa de tomàquet la podeu fer vosaltres mateixos, sobretot si sou en temporada bona de tomàquet. Altrament, podeu comprar-la feta.
Procureu demanar els talls de llom gruixuts, per garantir que quedin tendres. També és interessant que el llom sigui de "dos colors" que diuen. La carn és més gustosa.
Doncs bé, posarem una paella a escalfar i mentrestant salarem la carn.
També l'haurem d'empebrar.
Fregim el llom en abundant oli.
Podeu afegir una mica d'all per aromatitzar el plat.
Quan tingui bon color li donarem la volta.
Si no us cap tot a la paella, podeu fregir el llom en dues tandes i després barrejar-lo de nou.
Un cop fregit, i amb el foc a mig gas, hi afegim la salsa de tomàquet.
Ho remenarem bé i...
Ho deixarem coure tot junt uns minuts perquè es barregin bé tots els gustos.
I ja podem emplatar. A sucar pa amics meus!
Bon profit!