Aquest és un plat mar i muntanya molt saborós. És molt fàcil de fer i el resultat és magnífic: un lluç tendre que es desfà a la boca... amb l'aportació intensa dels camagrocs... i el regust final a mar que ens deixen les tellerines. A gaudir.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas1 lluc al forn camagrocs tellerines pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/07/10/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas1.jpeg)
Tallarem una patata gran a llesques més o menys gruixudes.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas2 lluc al forn camagrocs tellerines pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/07/91/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas2.jpeg)
Les col·locarem en una safata pel forn, les salarem, les empebrarem... i tirarem un bon raig d'oli d'oliva per sobre.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas3 lluc al forn camagrocs tellerines pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/08/30/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas3.jpeg)
Ara col·locarem la ceba a sobre de les patates.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas4 lluc al forn camagrocs tellerines pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/08/69/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas4.jpeg)
I tornarem a regar-ho amb oli. Ho enfornarem a uns 200 graus, durant uns 20-25 minuts. Al cap de 10 minuts li podeu tirar un rajolí de vi blanc.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas6 lluc al forn camagrocs tellerines pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/09/47/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas6.jpeg)
Mentrestant, anirem preparant el lluç, que sigui ben net.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas7 lluc al forn camagrocs tellerines pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/09/86/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas7.jpeg)
També netejarem els nostres camagrocs.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas8 lluc al forn camagrocs tellerines pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/10/25/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas8.jpeg)
Deixarem les tellerines en aigua amb abundant sal... i així aniran traient tota la sorra que tinguin.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas9 lluc al forn camagrocs tellerines pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/10/64/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas9.jpeg)
Tirarem una mica d'alfàbrega per sobre del nostre lluç. Així anirà agafant l'aroma.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas10 lluc al forn camagrocs tellerines pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/11/03/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas10.jpeg)
Les patates ja gairebé les tenim cuites.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas11 lluc al forn camagrocs tellerines pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/11/42/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas11.jpeg)
Incorporem el nostre lluç... i el col·loquem a sobre de les patates. Ho deixarem coure 5 minuts.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas12 lluc al forn camagrocs tellerines pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/11/81/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas12.jpeg)
Ara incorporem els bolets...
![lluc al forn camagrocs tellerines pas13 lluc al forn camagrocs tellerines pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/12/20/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas13.jpeg)
...tot tirant-los per sobre...
![lluc al forn camagrocs tellerines pas14 lluc al forn camagrocs tellerines pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/12/83/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas14.jpeg)
...un raig d'oli...
![lluc al forn camagrocs tellerines pas15 lluc al forn camagrocs tellerines pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/13/22/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas15.jpeg)
...i també incorporarem les tellerines, prèviament rentades...
![lluc al forn camagrocs tellerines pas16 lluc al forn camagrocs tellerines pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/13/61/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas16.jpeg)
Tot per sobre.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas17 lluc al forn camagrocs tellerines pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/14/00/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas17.jpeg)
Ho deixeu coure 5 minuts més... i a poc a poc s'aniran obrint.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas18 lluc al forn camagrocs tellerines pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/14/39/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas18.jpeg)
D'aquesta manera, els sucs dels bolets i de les tellerines l'absorbirà el nostre lluç.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas19 lluc al forn camagrocs tellerines pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/14/78/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas19.jpeg)
Ja podem emplatar.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas20 lluc al forn camagrocs tellerines pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/15/17/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas20.jpeg)
Està molt bo aquest plat... i és que és una magnífica combinació d'ingredients.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas21 lluc al forn camagrocs tellerines pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/15/95/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas21.jpeg)
Bon profit.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas22 lluc al forn camagrocs tellerines pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/16/34/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas22.jpeg)
El lluç us quedarà tendre i saborós.
![lluc al forn camagrocs tellerines pas23 lluc al forn camagrocs tellerines pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/65/16/73/lluc-al-forn-camagrocs-tellerines-pas23.jpeg)
Acompanyeu el plat amb un bon vi blanc... i ben fresquet.
Bon Profit!