Aquest és un plat mar i muntanya molt saborós. És molt fàcil de fer i el resultat és magnífic: un lluç tendre que es desfà a la boca... amb l'aportació intensa dels camagrocs... i el regust final a mar que ens deixen les tellerines. A gaudir.

Ingredients
Preparació
1.
lluc al forn camagrocs tellerines pas1

Tallarem una patata gran a llesques més o menys gruixudes.

2.
lluc al forn camagrocs tellerines pas2

Les col·locarem en una safata pel forn, les salarem, les empebrarem... i tirarem un bon raig d'oli d'oliva per sobre.

3.
lluc al forn camagrocs tellerines pas3

Ara col·locarem la ceba a sobre de les patates.

4.
lluc al forn camagrocs tellerines pas4

I tornarem a regar-ho amb oli. Ho enfornarem a uns 200 graus, durant uns 20-25 minuts. Al cap de 10 minuts li podeu tirar un rajolí de vi blanc.

5.
lluc al forn camagrocs tellerines pas6

Mentrestant, anirem preparant el lluç, que sigui ben net.

6.
lluc al forn camagrocs tellerines pas7

També netejarem els nostres camagrocs.

7.
lluc al forn camagrocs tellerines pas8

Deixarem les tellerines en aigua amb abundant sal... i així aniran traient tota la sorra que tinguin.

8.
lluc al forn camagrocs tellerines pas9

Tirarem una mica d'alfàbrega per sobre del nostre lluç. Així anirà agafant l'aroma.

9.
lluc al forn camagrocs tellerines pas10

Les patates ja gairebé les tenim cuites.

10.
lluc al forn camagrocs tellerines pas11

Incorporem el nostre lluç... i el col·loquem a sobre de les patates. Ho deixarem coure 5 minuts.

11.
lluc al forn camagrocs tellerines pas12

Ara incorporem els bolets...

12.
lluc al forn camagrocs tellerines pas13

...tot tirant-los per sobre...

13.
lluc al forn camagrocs tellerines pas14

...un raig d'oli...

14.
lluc al forn camagrocs tellerines pas15

...i també incorporarem les tellerines, prèviament rentades...

15.
lluc al forn camagrocs tellerines pas16

Tot per sobre.

16.
lluc al forn camagrocs tellerines pas17

Ho deixeu coure 5 minuts més... i a poc a poc s'aniran obrint.

17.
lluc al forn camagrocs tellerines pas18

D'aquesta manera, els sucs dels bolets i de les tellerines l'absorbirà el nostre lluç.

18.
lluc al forn camagrocs tellerines pas19

Ja podem emplatar.

19.
lluc al forn camagrocs tellerines pas20

Està molt bo aquest plat... i és que és una magnífica combinació d'ingredients.

20.
lluc al forn camagrocs tellerines pas21

Bon profit.

21.
lluc al forn camagrocs tellerines pas22

El lluç us quedarà tendre i saborós.

22.
lluc al forn camagrocs tellerines pas23

Acompanyeu el plat amb un bon vi blanc... i ben fresquet.

23.

Bon Profit!