Recepta sana, econòmica i saborosa. No es pot demanar més! Els diferents sabors i les seves textures combinades fan d'aquest plat una oportunitat per redescobrir les verdures. Que no falti al teu receptari! Som-hi!

Ingredients
  • 1 lluç tallat a filets
  • 1 pebrot vermell tallat en tires
  • 1 pebrot verd tallat en tires
  • 1 carabassó tallat a rodanxes
  • 1 pastanaga tallada a rodanxes
  • 3 patates tallades a rodanxes
  • 1/2 coliflor a trossos
  • 1 ceba tendra tallada en tires
  • El suc de mitja llimona
  • Un got de vi blanc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Picada d'all i julivert
  • Pebre negre
  • Sal

Variants:

  1. S'hi poden afegir altres verdures (col, moniato, mongeta verda, remolatxa, etc.)
  2. S'hi poden afegir bolets
Preparació
1.
IMG 2687

Prepara totes les verdures. Neteja-les.

2.
IMG 2699

Talla els pebrots a tires i els col·loques en una safata de forn amb oli i sal.

3.
IMG 2702

Pela i talla les patates a rodanxes. També la pastanaga i el carabassó.

4.
IMG 2716

Col·loca-ho a sobre dels pebrots. Tira més oli, sal i pebre negre.

5.
Lluç al forn amb verdures (1)

Finalment, i com a última capa de verdures, afegeix la coliflor a trossos i el carabassó tallat a rodanxes. Més oli i sal.

6.
Lluç al forn amb verdures (6)

El suc d'una llimona per sobre.

7.
IMG 2748

I un got de vi blanc. 

8.
IMG 2778

Posa-ho a coure al forn, a uns 185 graus durant uns 30-35 minuts, fins a que la verdura estigui cuita.

9.
IMG 2784

En aquest punt, i ja amb el lluç net d'espines, afegir el peix a sobre de les verdures, oli i sal i deixa'l fer uns 8-10 minuts.

10.
IMG 2786

Rega el peix amb la mateixa salsa de la safata.

11.
IMG 2792

Quan faltin un parell de minuts per acabar la cocció, afegeix un raig de picada d'all i julivert per sobre del peix.

12.
IMG 2854

Serveix el plat amb una correcta combinació de verdures i peix, i com no, una mica de sal en escates per sobre i un raig d'oli d'oliva verge extra en cru.

13.
IMG 2860

I a gaudir. Bon profit!