Recepta sana, econòmica i saborosa. No es pot demanar més! Els diferents sabors i les seves textures combinades fan d'aquest plat una oportunitat per redescobrir les verdures. Que no falti al teu receptari! Som-hi!

Ingredients
  • 1 lluç tallat a filets
  • 1 pebrot vermell tallat en tires
  • 1 pebrot verd tallat en tires
  • 1 carabassó tallat a rodanxes
  • 1 pastanaga tallada a rodanxes
  • 3 patates tallades a rodanxes
  • 1/2 coliflor a trossos
  • 1 ceba tendra tallada en tires
  • El suc de mitja llimona
  • Un got de vi blanc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Picada d'all i julivert
  • Pebre negre
  • Sal

Variants:

  1. S'hi poden afegir altres verdures (col, moniato, mongeta verda, remolatxa, etc.)
  2. S'hi poden afegir bolets
Preparació
1.

Prepara totes les verdures. Neteja-les.

2.

Talla els pebrots a tires i els col·loques en una safata de forn amb oli i sal.

3.

Pela i talla les patates a rodanxes. També la pastanaga i el carabassó.

4.

Col·loca-ho a sobre dels pebrots. Tira més oli, sal i pebre negre.

5.

Finalment, i com a última capa de verdures, afegeix la coliflor a trossos i el carabassó tallat a rodanxes. Més oli i sal.

6.

El suc d'una llimona per sobre.

7.

I un got de vi blanc. 

8.

Posa-ho a coure al forn, a uns 185 graus durant uns 30-35 minuts, fins a que la verdura estigui cuita.

9.

En aquest punt, i ja amb el lluç net d'espines, afegir el peix a sobre de les verdures, oli i sal i deixa'l fer uns 8-10 minuts.

10.

Rega el peix amb la mateixa salsa de la safata.

11.

Quan faltin un parell de minuts per acabar la cocció, afegeix un raig de picada d'all i julivert per sobre del peix.

12.

Serveix el plat amb una correcta combinació de verdures i peix, i com no, una mica de sal en escates per sobre i un raig d'oli d'oliva verge extra en cru.

13.

I a gaudir. Bon profit!