Recepta sana, econòmica i saborosa. No es pot demanar més! Els diferents sabors i les seves textures combinades fan d'aquest plat una oportunitat per redescobrir les verdures. Que no falti al teu receptari! Som-hi!
- 1 lluç tallat a filets
- 1 pebrot vermell tallat en tires
- 1 pebrot verd tallat en tires
- 1 carabassó tallat a rodanxes
- 1 pastanaga tallada a rodanxes
- 3 patates tallades a rodanxes
- 1/2 coliflor a trossos
- 1 ceba tendra tallada en tires
- El suc de mitja llimona
- Un got de vi blanc
- Oli d'oliva verge extra
- Picada d'all i julivert
- Pebre negre
- Sal
Variants:
- S'hi poden afegir altres verdures (col, moniato, mongeta verda, remolatxa, etc.)
- S'hi poden afegir bolets
Prepara totes les verdures. Neteja-les.
Talla els pebrots a tires i els col·loques en una safata de forn amb oli i sal.
Pela i talla les patates a rodanxes. També la pastanaga i el carabassó.
Col·loca-ho a sobre dels pebrots. Tira més oli, sal i pebre negre.
Finalment, i com a última capa de verdures, afegeix la coliflor a trossos i el carabassó tallat a rodanxes. Més oli i sal.
El suc d'una llimona per sobre.
I un got de vi blanc.
Posa-ho a coure al forn, a uns 185 graus durant uns 30-35 minuts, fins a que la verdura estigui cuita.
En aquest punt, i ja amb el lluç net d'espines, afegir el peix a sobre de les verdures, oli i sal i deixa'l fer uns 8-10 minuts.
Rega el peix amb la mateixa salsa de la safata.
Quan faltin un parell de minuts per acabar la cocció, afegeix un raig de picada d'all i julivert per sobre del peix.
Serveix el plat amb una correcta combinació de verdures i peix, i com no, una mica de sal en escates per sobre i un raig d'oli d'oliva verge extra en cru.
I a gaudir. Bon profit!