Qui ha dit que només es pot fer a la llauna el bacallà? Doncs avui l'he fet amb lluç... i sabeu qué?... que m'agrada més amb bacallà, juas! Això si, estava més que bo amb lluç... però és que el bacallà té aquell "nosequé" que el fa tant especial. Potser és que estem tant acostumats i predisposats a pensar que aquest plat s'ha de fer sempre amb bacallà que ens fa dubtar del meravellós i sutil sabor que té el lluç fresc. Cosetes que té la ment.

A veure, és la meva opinió... potser ho tasteu vosaltres i ho trobeu infinitament més bo i lleuger que el bacallà a la llauna. Això va com va.

Ingredients

1 lluç tallat a rodanxes

200gr. fesolet de Santa Pau

farina

all i julivert picats  

mig got de vi blanc  

pebre vermell dolç  

oli d'oliva  

pebre negre

sal

Preparació
1.

Netegem bé el lluç, el salem i l'empebrem.

2.

Seguidament el passem per farina.

3.

El fregim en abundant oli calent.

4.

Mentre, podeu anar picant l'all i el julivert... sempre frescos, eh?... deixeu-vos de preparats secs.

5.

Genial.

6.

Li donem la volta al peix...

7.

... i el reservem sobre un paper absorbent...

8.

Com que tenia presa... he utilitzat uns fesolets de Santa Pau que ja venen bullits.

9.

A mi m'agrada rentar-los bé i treure tot el suc de la conservació, encara que no és pas dolent.

10.

Utilitzaré aquestes cassoletes de fang individuals avui.

11.

Hi col.loquem una base de fesolets...

12.

... que escamparem amb una cullera. A sobre hi posarem el peix.

13.

Ara preparem el vi.

14.

Amb mig got en tindrem prou.

15.

En el mateix oli de fregir el peix... tireu l'all i el julivert... però tot molt ràpid, perquè l'all es pot cremar.

16.

Així...

17.

Això s'ha de fer molt ràpid... i jo he perdut massa temps fent les fotos per que ho pugueu veure... però ho salvarem, no patiu.

18.

De seguida, tireu el vi blanc... però molt poc a poc per què esquitxa molt i us podeu cremar.

19.

La reacció del vi blanc amb l'oli calent és espectacular.

20.

Poc a poc, l'oli anirà acceptant la nova situació i es relaxarà.

21.

Ara, a foc lent, ho heu de coure uns 3 o 4 minuts per a reduïr el vi i lligar la salseta.

22.

Col·loquem el peix a sobre dels fesolets.

23.

I tirem la salseta per sobre de tot.

24.

Només ens quedarà enfornar-ho 5 minuts en mode grill.

25.

I ja ho tenim per servir.

26.

Li he tirat una mica d'oli d'herbes que faig jo mateix per aromatitzar una mica el plat.

27.

Només heu d'escollir un bon oli, posar-hi farigola, romaní, llorer, caiena, pebre i poc més.

28.

Bon Profit!