Un plat senzill i «resultón» que podeu elaborar en una hora de rellotge, salsa inclosa. Com sempre, en aquesta mena de plats on el producte ho és tot, us recomano que utilitzeu un llom de lluç fresc i sense espines. També podeu acompanyar el plat amb uns calamarsets a la planxa, uns bolets a la brasa o una clàssica amanida verda. En aquest cas, jo he volgut trencar les textures suaus del peix i la salsa amb uns talls cruixents de pernil passat per la paella. La salsa, lleugerament dolça, contrastarà magníficament amb el pernil, més salat. Com a maridatge, també he trobat interessant proposar-vos un cava ben peculiar però adient per a l'ocasió. Espero que us agradi.
4 trossos de llom de lluç fresc (filet sense espines)
Salsa de nous
Uns talls de pernil
Oli d'oliva
Sal
Variants:
- Podeu acompanyar amb bolets de temporada
Abans de res, prepareu la salsa de nous.
Per a més informació, visiteu la recepta Salsa de nous.
Reserveu-la.
Seguidament, renteu el peix i feu-lo a la planxa en una planxa molt calenta.
Al mateix temps, feu uns talls de pernil del país a la planxa. Jo, casualment, en tenia per tallar, del lot de Nadal, vaja.
En una paella calenta deixeu-lo fins que canviï de color.
Volta i volta gairebé.
I el reserveu sobre un paper absorbent. Així quedarà cruixent.
Controleu el llom de lluç i doneu-li la volta.
Un cop fet, tireu-hi una mica de sal per sobre.
Emplateu-lo.
Escalfeu, si cal, la salsa de nous i...
... napeu el peix amb la salsa. No abuseu de salsa. És preferible posar la justa i servir la salsa a la taula per qui en vulgui posar-se més.
Decoreu el plat amb els talls de pernil cruixents.
Un raig d'oli d'oliva verge extra en cru i cap a taula!
I a gaudir d'un bon àpat!
Bon profit!