Un plat senzill i «resultón» que podeu elaborar en una hora de rellotge, salsa inclosa. Com sempre, en aquesta mena de plats on el producte ho és tot, us recomano que utilitzeu un llom de lluç fresc i sense espines. També podeu acompanyar el plat amb uns calamarsets a la planxa, uns bolets a la brasa o una clàssica amanida verda. En aquest cas, jo he volgut trencar les textures suaus del peix i la salsa amb uns talls cruixents de pernil passat per la paella. La salsa, lleugerament dolça, contrastarà magníficament amb el pernil, més salat. Com a maridatge, també he trobat interessant proposar-vos un cava ben peculiar però adient per a l'ocasió. Espero que us agradi.

Ingredients

4 trossos de llom de lluç fresc (filet sense espines)

Salsa de nous  

Uns talls de pernil

Oli d'oliva  

Sal

Variants:

- Podeu acompanyar amb bolets de temporada

Preparació
1.
lluc salsa nous cruixent pernil pas1

Abans de res, prepareu la salsa de nous.

2.
lluc salsa nous cruixent pernil pas2

Per a més informació, visiteu la recepta Salsa de nous.

3.
lluc salsa nous cruixent pernil pas3

Reserveu-la.

4.
lluc salsa nous cruixent pernil pas4

Seguidament, renteu el peix i feu-lo a la planxa en una planxa molt calenta.

5.
lluc salsa nous cruixent pernil pas5

Al mateix temps, feu uns talls de pernil del país a la planxa. Jo, casualment, en tenia per tallar, del lot de Nadal, vaja.

6.
lluc salsa nous cruixent pernil pas6

En una paella calenta deixeu-lo fins que canviï de color.

7.
lluc salsa nous cruixent pernil pas7

Volta i volta gairebé.

8.
lluc salsa nous cruixent pernil pas8

I el reserveu sobre un paper absorbent. Així quedarà cruixent.

9.
lluc salsa nous cruixent pernil pas9

Controleu el llom de lluç i doneu-li la volta.

10.
lluc salsa nous cruixent pernil pas10

Un cop fet, tireu-hi una mica de sal per sobre.

11.
lluc salsa nous cruixent pernil pas11

Emplateu-lo.

12.
lluc salsa nous cruixent pernil pas12

Escalfeu, si cal, la salsa de nous i...

13.
lluc salsa nous cruixent pernil pas13

... napeu el peix amb la salsa. No abuseu de salsa. És preferible posar la justa i servir la salsa a la taula per qui en vulgui posar-se més.

14.
lluc salsa nous cruixent pernil pas14

Decoreu el plat amb els talls de pernil cruixents.

15.
lluc salsa nous cruixent pernil pas15

Un raig d'oli d'oliva verge extra en cru i cap a taula!

16.
lluc salsa nous cruixent pernil pas16

I a gaudir d'un bon àpat!

17.
lluc salsa nous cruixent pernil pas17

Bon profit!