Feia temps que volia tastar aquest plat extremadament fàcil de fer que combina pasta amb bacallà. Tenia ganes de tastar-ho, ja que s'acostuma a acompanyar amb allioli i, certament, és una combinació encertada. D'aquelles receptes que podeu fer entre setmana... un plat de "dilluns"... per endur-se a la feina, dins el "tupper" fins i tot.... potser sense allioli, no?... que després a la feina no hi ha qui aguanti una tarda de rots que tallen l'aire, eh?... jeje. Tsch... per cert, que no és cap invent això.

Ingredients

320 g de macarrons  

200 g de bacallà esqueixat i dessalat  

4 tomàquets madurs trinxats  

1 ceba gran trinxada

pebre

llorer

oli d'oliva

sal

aigua  

  

Variants: 

- Ho podeu gratinar amb formatge  

- Ho podeu servir amb allioli

Preparació
1.
macarrons bacalla pas1

Jo he comprat el bacallà esqueixat i salat avui mateix, de bon matí.

2.
macarrons bacalla pas2

Es més recomanable posar-lo en remull el dia abans i canviar l'aigua dues o tres vegades, però si ho feu el mateix dia li haureu de canviar l'aigua entre 6 i 8 vegades en un termini de 2-4 hores... i no us quedarà salat.

3.
macarrons bacalla pas3

D'entrada, posarem abundant aigua a bullir en una olla... amb el llorer i una mica de sal.

4.
macarrons bacalla pas5

Jo avui utilitzaré aquests macarrons ratllats.

5.
macarrons bacalla pas6

Netegem els tomàquets... i els ratllem.

6.
macarrons bacalla pas7

La ceba, la piquem.

7.
macarrons bacalla pas8

En una paella amb un rajolí d'oli, sofregim la ceba amb una mica de llorer també.

8.
macarrons bacalla pas9

A foc baix... deixem que vagi caramel·litzant.

9.
macarrons bacalla pas10

Passats uns 5-10 minuts...afegirem un rajolí de vi. Això no apareix a la recepta del corpus... però el sucre del vi ajudarà a enfosquir el sofregit.

10.
macarrons bacalla pas12

Aneu-la remenant per evitar que es cremi i poc a poc s'evaporarà tot el líquid i anirà agafant coloret.

11.
macarrons bacalla pas14

Una miqueta de sucre, per allò de l'acidesa del tomàquet.

12.
macarrons bacalla pas15

Una mica de sal...i ho deixem 5-8 minutets més... que redueixi el suc del tomàquet.

13.
macarrons bacalla pas16

L'aigua ja bull...

14.
macarrons bacalla pas17

... tirem els macarrons. La idea és tenir-los apunt sense haver de refredar-los ni mullar-los amb aigua un cop cuits... que perden tot el sabor.

15.
macarrons bacalla pas18

Una mica de pebre negre al sofregit.

16.
macarrons bacalla pas20

Ara, ho posem en un bol per triturar. Aquest pas no és imprescindible, però així queda la salsa més fina.

17.
macarrons bacalla pas21

Amb la batedora elèctrica ho piquem.

18.
macarrons bacalla pas22

Aboquem de nou el sofregit...

19.
macarrons bacalla pas23

... i el reservem.

20.
macarrons bacalla pas24

Els macarrons ja són cuits... els escorrem.

21.
macarrons bacalla pas26

Escalfem una mica el sofregit...

22.
macarrons bacalla pas27

... i hi incorporem el bacallà.

23.
macarrons bacalla pas28

Ho remenem una mica... i amb 2 o 3 minuts, amb la mateixa escalfor, ja estarà el bacallà cuit.

24.
macarrons bacalla pas29

Incorporem els macarrons.

25.
macarrons bacalla pas30

Ho remenem tot plegat.

26.
macarrons bacalla pas31

Aquest pas és opcional, però a mi m'agrada gratinar-los al forn una mica.

27.
macarrons bacalla pas32

Així està millor, no?

28.
macarrons bacalla pas33

I ja els podem emplatar, així mateix.

29.
macarrons bacalla pas34

En qualsevol cas, jo recomano servir-los amb una maionesa d'all (allioli de turmix).

30.
macarrons bacalla pas35

Els macarrons, amb els trossets de bacallà, barrejats amb l'allioli estan molt bons.

31.
macarrons bacalla pas36

Bon profit!

32.