Feia temps que volia tastar aquest plat extremadament fàcil de fer que combina pasta amb bacallà. Tenia ganes de tastar-ho, ja que s'acostuma a acompanyar amb allioli i, certament, és una combinació encertada. D'aquelles receptes que podeu fer entre setmana... un plat de "dilluns"... per endur-se a la feina, dins el "tupper" fins i tot.... potser sense allioli, no?... que després a la feina no hi ha qui aguanti una tarda de rots que tallen l'aire, eh?... jeje. Tsch... per cert, que no és cap invent això.

Ingredients

320 g de macarrons  

200 g de bacallà esqueixat i dessalat  

4 tomàquets madurs trinxats  

1 ceba gran trinxada

pebre

llorer

oli d'oliva

sal

aigua  

  

Variants: 

- Ho podeu gratinar amb formatge  

- Ho podeu servir amb allioli

Preparació
1.

Jo he comprat el bacallà esqueixat i salat avui mateix, de bon matí.

2.

Es més recomanable posar-lo en remull el dia abans i canviar l'aigua dues o tres vegades, però si ho feu el mateix dia li haureu de canviar l'aigua entre 6 i 8 vegades en un termini de 2-4 hores... i no us quedarà salat.

3.

D'entrada, posarem abundant aigua a bullir en una olla... amb el llorer i una mica de sal.

4.

Jo avui utilitzaré aquests macarrons ratllats.

5.

Netegem els tomàquets... i els ratllem.

6.

La ceba, la piquem.

7.

En una paella amb un rajolí d'oli, sofregim la ceba amb una mica de llorer també.

8.

A foc baix... deixem que vagi caramel·litzant.

9.

Passats uns 5-10 minuts...afegirem un rajolí de vi. Això no apareix a la recepta del corpus... però el sucre del vi ajudarà a enfosquir el sofregit.

10.

Aneu-la remenant per evitar que es cremi i poc a poc s'evaporarà tot el líquid i anirà agafant coloret.

11.

Una miqueta de sucre, per allò de l'acidesa del tomàquet.

12.

Una mica de sal...i ho deixem 5-8 minutets més... que redueixi el suc del tomàquet.

13.

L'aigua ja bull...

14.

... tirem els macarrons. La idea és tenir-los apunt sense haver de refredar-los ni mullar-los amb aigua un cop cuits... que perden tot el sabor.

15.

Una mica de pebre negre al sofregit.

16.

Ara, ho posem en un bol per triturar. Aquest pas no és imprescindible, però així queda la salsa més fina.

17.

Amb la batedora elèctrica ho piquem.

18.

Aboquem de nou el sofregit...

19.

... i el reservem.

20.

Els macarrons ja són cuits... els escorrem.

21.

Escalfem una mica el sofregit...

22.

... i hi incorporem el bacallà.

23.

Ho remenem una mica... i amb 2 o 3 minuts, amb la mateixa escalfor, ja estarà el bacallà cuit.

24.

Incorporem els macarrons.

25.

Ho remenem tot plegat.

26.

Aquest pas és opcional, però a mi m'agrada gratinar-los al forn una mica.

27.

Així està millor, no?

28.

I ja els podem emplatar, així mateix.

29.

En qualsevol cas, jo recomano servir-los amb una maionesa d'all (allioli de turmix).

30.

Els macarrons, amb els trossets de bacallà, barrejats amb l'allioli estan molt bons.

31.

Bon profit!

32.