Avui veurem com fer uns macarrons tan altament saborosos com calòrics, tot sigui dit. Una recepta tradicional molt agraïda de fer. Podeu aprofitar per cuinar una quantitat més gran i congelar-ne una part per a ser consumida més endavant, entre setmana, a la feina, etc. Si voleu fer una versió amb menys greixos, podeu canviar la nata líquida per llet evaporada, la carn magra de porc per pollastre i el formatge emprat per a fer el gratinat pot ser de règim. En qualsevol cas, i com tot en aquesta vida, tot es pot consumir amb una certa mesura dintre d'una dieta equilibrada i un estil de vida saludable.

Ingredients

400 g de macarrons  

125 g de formatge ratllat per a la salsa  

150 g de carn magra de porc

12 tomàquets madurs

3 cebes

1 l de nata per cuinar  

oli d'oliva

formatge per gratinar  

sal

Preparació
1.

Comencem preparant tots els ingredients.

2.

Macarrons de tota la vida.

3.

Formatge ratllat tipus parmesà.

4.

El tomàquet es pot pelar i fer a dauets. Però jo no el pelaré ja que després ho trituraré tot amb la batedora elèctrica.

5.

Trinxem la ceba també.

6.

I la carn magra de porc...

7.

... que tallarem a daus petits.

8.

Ara, en un cassó abocarem la nata líquida...

9.

... i afegirem el formatge ratllat.

10.

Desfeu-lo bé. A foc lent, reduïu la nata a la meitat, i compte que en bullir pot vessar!

11.

Un cop feta la salsa, podeu passar aquesta salsa per la batedora per eliminar grumolls. A mi no m'ha calgut.

12.

Reservem la salsa i salem i empebrem la carn.

13.

En una paella ben calenta amb un raig d'oli daurem la carn magra.

14.

Ha de tenir un bonic color. La reservem.

15.

A la mateixa paella, i afegint més oli si cal, hi sofregirem la ceba.

16.

A poc a poc agafarà coloret.

17.

En aquest punt ja hi podrem afegir el tomàquet que hem fet a daus. He incorporat una cullerada de pebre vermell dolç, que sempre m'agrada.

18.

Deixarem fer el sofregit uns 15 minuts a foc baix...

19.

... i tapat.

20.
21.

Quan bulli, feu els macarrons durant uns 11 minuts, apagueu el foc i deixeu-los a la cassola un parell de minuts més abans d'escórrer-los. Han de quedar tovets. No, no volem la pasta al dente en aquest cas. Així és com es fa aquesta recepta tradicional.

22.
23.

... i el remenarem. L'objectiu és fer una mena de melmelada.

24.

Tota l'aigua dels tomàquets s'ha d'evaporar pràcticament.

25.

Passem aquest sofregit a un pot...

26.

... i el triturem amb una batedora elèctrica. Ho reservem.

27.

Unteu la safata amb una mica d'oli. Feu una capa de macarrons.

28.

Ara escampeu una capa de sofregit de tomàquet per sobre.

29.

Escampeu uns talls de carn per sobre.

30.

Recuperem la salsa de nata i formatge que tenim feta.

31.

I escampem una capa de salsa per sobre dels macarrons.

32.

Més o menys, no us preocupeu si no queda tot cobert.

33.

Seguidament repetim la mateixa operació: una nova capa de macarrons...

34.

... més salsa de tomàquet...

 

35.

... i més salsa de formatge.

36.

I ho acabarem cobrint la part superior amb formatge ratllat. En aquest cas he preferit canviar el tipus de formatge i utilitzar un d'especial per a gratinar.

 

37.

Com podeu veure, m'ha sortit una safata gran per a 4 persones i dues petites per a 1 o 2 dues persones, que congelaré.

38.

Posem a gratinar els macarrons. No cal dir que, amb tantes calories, és innecessari afegir uns daus de mantega, però els hi podeu posar si voleu. I que consti que no tinc pas cap obsessió amb les calories, eh?

39.

Ja ho tenim això.

40.

Diu "menja'm!".

41.

Els servirem ben calentons a taula.

 

42.

Espero que us agradin.

43.

Bon profit!

44.I PER BEURE...