Hola, gourmeters! Avui us porto una recepta bàsica, però molt necessària, i si tens fills m'entendràs molt bé. Et sona allò de: "no m'agraden els trossos de tomàquet!", "si porta ceba, jo no en menjo!", "a mi no m'agrada el formatge!" o "pebrot? Argh! Quin fàstic!", són reaccions que els nostres estimats fills, de vegades, ens llencen sense cap mirament ni consideració per a uns pares que passem moltes estones a la cuina esforçant-nos per a ells.
Doncs bé, aquesta recepta no funcionarà a tothom al 100%, és evident, però és de les que millor m'han funcionat quan haig de cuinar per a nens. Però de receptes de macarrons en trobaràs tantes com famílies. Fins i tot, més d'una per família. Aquesta d'avui, bàsicament, es redueix a coure una bona carn mixta (vedella i porc), afegir-hi pernil i xoriço, tomàquet i alguna coseta més que ells no notaran. Som-hi?
500 g macarrons
400 g de tomàquet fregit
400 g de carn picada (70% vedella + 30% porc)
daus de xoriço i pernil salat
1 fulla de llorer
2 alls
oli d'oliva verge extra
pebre negre
sal
Variants:
- Pots acompanyar-los amb formatge i que cadascú se serveixi

Ja que la recepta es força bàsica i amb un nombre d'ingredients reduït, procureu fer servir carn de qualitat. Una bona carn picada mitxe funciona molt bé.

En una paella amb un bon raig d'oli i un parell d'alls per aromatizar-lo, poseu la carn.

Saleu-lo i empebreu-la. Retireu els alls.

Aprofiteu per preparar uns daus de xoriço i pernil, també de bona qualitat.

Espereu fins que la carn comenci a torrar-se una mica. Llavors feu espai al mig.

I afegiu-hi els daus d'embotit.

Deixeu que es facin una mica, que el xoriço i el pernil canviin de color.

En aquest punt, ja hi podeu afegir el tomàquet fregit, sense trossos. Ho remeneu i ho deixeu fer tot junt 2 o 3 minuts més.

En paral·lel, podeu coure la pasta amb una mica de llorer, sal i (si voleu) una pastilla de brou.

Un cop escorreguda la pasta, afegiu-li la carn que heu preparat.

Un parell de voltes i ja ho podeu servir.

Podeu fer safates per a 2-4 persones i congelar-ne una part. Així tindreu algun dinar entre setmana resolt.

Ho escalfeu (i ho gratineu si us agrada) i ho serviu amb formatge. Bon profit!