Hola, gourmeters! Avui us porto una recepta bàsica, però molt necessària, i si tens fills m'entendràs molt bé. Et sona allò de: "no m'agraden els trossos de tomàquet!", "si porta ceba, jo no en menjo!", "a mi no m'agrada el formatge!" o "pebrot? Argh! Quin fàstic!", són reaccions que els nostres estimats fills, de vegades, ens llencen sense cap mirament ni consideració per a uns pares que passem moltes estones a la cuina esforçant-nos per a ells.
Doncs bé, aquesta recepta no funcionarà a tothom al 100%, és evident, però és de les que millor m'han funcionat quan haig de cuinar per a nens. Però de receptes de macarrons en trobaràs tantes com famílies. Fins i tot, més d'una per família. Aquesta d'avui, bàsicament, es redueix a coure una bona carn mixta (vedella i porc), afegir-hi pernil i xoriço, tomàquet i alguna coseta més que ells no notaran. Som-hi?
500 g macarrons
400 g de tomàquet fregit
400 g de carn picada (70% vedella + 30% porc)
daus de xoriço i pernil salat
1 fulla de llorer
2 alls
oli d'oliva verge extra
pebre negre
sal
Variants:
- Pots acompanyar-los amb formatge i que cadascú se serveixi
![IMG 4840 IMG 4840](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/81/63/img-4840.jpeg)
Ja que la recepta es força bàsica i amb un nombre d'ingredients reduït, procureu fer servir carn de qualitat. Una bona carn picada mitxe funciona molt bé.
![IMG 4846 IMG 4846](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/81/91/img-4846.jpeg)
En una paella amb un bon raig d'oli i un parell d'alls per aromatizar-lo, poseu la carn.
![IMG 4854 IMG 4854](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/82/19/img-4854.jpeg)
Saleu-lo i empebreu-la. Retireu els alls.
![IMG 4863 IMG 4863](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/82/43/img-4863.jpeg)
Aprofiteu per preparar uns daus de xoriço i pernil, també de bona qualitat.
![IMG 4867 IMG 4867](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/82/75/img-4867.jpeg)
Espereu fins que la carn comenci a torrar-se una mica. Llavors feu espai al mig.
![IMG 4869 IMG 4869](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/82/97/img-4869.jpeg)
I afegiu-hi els daus d'embotit.
![IMG 4871 IMG 4871](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/83/21/img-4871.jpeg)
Deixeu que es facin una mica, que el xoriço i el pernil canviin de color.
![IMG 4877 IMG 4877](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/83/51/img-4877.jpeg)
En aquest punt, ja hi podeu afegir el tomàquet fregit, sense trossos. Ho remeneu i ho deixeu fer tot junt 2 o 3 minuts més.
![IMG 4885 IMG 4885](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/83/87/img-4885.jpeg)
En paral·lel, podeu coure la pasta amb una mica de llorer, sal i (si voleu) una pastilla de brou.
![IMG 4887 IMG 4887](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/84/15/img-4887.jpeg)
Un cop escorreguda la pasta, afegiu-li la carn que heu preparat.
![IMG 4894 IMG 4894](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/84/35/img-4894.jpeg)
Un parell de voltes i ja ho podeu servir.
![IMG 4908 IMG 4908](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/84/71/img-4908.jpeg)
Podeu fer safates per a 2-4 persones i congelar-ne una part. Així tindreu algun dinar entre setmana resolt.
![IMG 5205 IMG 5205](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/27/84/99/img-5205.jpeg)
Ho escalfeu (i ho gratineu si us agrada) i ho serviu amb formatge. Bon profit!