Bon dia, amics! Avui veurem com elaborar uns macarrons extraordinaris! Necessitareu una mica de temps, tot sigui dit, però si us organitzeu no serà tan dramàtic. A més, podeu fer abundant pop amb salsa i congelar una part. Aquesta preparació us servirà per fer una empanada, acompanyar un plat de peix o barrejar-ho amb pasta com us proposem avui. Com sempre, la qualitat marcarà el resultat. És per això que us recomanem emprar verdura ecològica i de km0. De fet, jo us recomano fer la salsa de pop el dia anterior. El repòs li anirà fantàsticament i l'endemà estarà molt més bo. També és una manera de no estar massa temps a la cuina, organitzant-vos el temps. Recordeu que el picant acompanya molt bé al pop. Però això ja és decisió vostra. Som-hi!
1 pop cuit (mínim mig quilo)
salsa picant (opcional)
400 g de macarrons
formatge per a pasta
Per fer la salsa:
4 o 5 tomàquets madurs
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 ceba grossa o dues mitjanes
4 grans d'all
1 cullerada de pebre vermell dolç (opcionalment picant)
2 fulles de llorer
pebre negre
1 copa de vi ranci
oli d'oliva
sal
Variants:
S'hi poden afegir daus de pernil i/o xoriço amb el pop
El pop el podeu coure o comprar-lo ja cuit.
La mida no importa massa, ja que el fareu a trossets. Entre 500g-1000g serà suficient. Si és més gran caldrà augmentar la proporció de verdura per fer la salsa.
Aprofiteu per tallar-lo i deixar-lo preparat a la nevera.
Ara prepareu la verdura i renteu-la bé.
Trinxeu els pebrots i la ceba.
Ja podeu posar un bon raig d'oli d'oliva en una cassola i daurar els alls.
Seguidament, incorporeu-hi la ceba i el llorer, i deixeu-ho sofregir.
Mentre es fa la ceba, aprofiteu per ratllar els tomàquets.
Afegiu el pebre vermell al tomàquet i ho reserveu.
Un cop la ceba sigui transparent, ja hi podeu afegir el pebrot. Un puntet de sal i ho deixeu sofregir de nou.
Poseu-hi una mica de pebre negre.
I el got de vi ranci. Si no en teniu poseu-hi vi blanc o fins i tot una mica de brandi, o cava obert.
Ho tapeu i espereu uns 10-12 minuts fins que s'evapori l'alcohol.
Quan noteu que ja gairebé no queda líquid...
serà el moment de tirar-hi el tomàquet.
Ho saleu una mica.
Ho remeneu i ho deixeu coure a foc baix uns 15 minuts, que es faci bé el tomàquet. Vigileu que no falti mai una mica de líquid. S'hi pot afegir una mica d'aigua si cal, així com també fem per una samfaina, que vindria a ser gairebé el mateix.
Un cop està feta la salsa, afegiu-hi el pop.
És el moment de decidir si voleu posar una mica de picant o no.
Com us comentava a la introducció, jo us recomano fer la salsa el dia anterior i deixar-la reposar un dia. Un cop freda la reserveu a la nevera.
L'endemà, tindreu el dinar fet en 10 minuts. poseu a bullir la pasta, en aquest cas macarrons.
Quan li faltin 5 minuts a la pasta, poseu a escalfar la salsa amb pop. Jo n'he posat dos cullerots i m'han sobrat dues terceres parts que congelaré per fer altres receptes.
Escorreu bé els macarrons.
I directament els barregeu en calent amb la salsa. Us espereu un parell de minuts que s'escalfi i barregi el conjunt i ja ho podeu servir.
Oh! espectacular sabor!
Una mica de formatge ratllat si voleu i a gaudir.
Bon profit!