Segons el meu parer, la combinació pasta + salsa + bolets no falla mai. Recordeu que sempre us recomano que aprofiteu bé la temporada de bolets. Us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa de Rossinyols.
500 g de macarrons
300 g de rossinyols frescos
50 g tires de pernil
un manat d'alls tendres
salsa de rossinyols
pebre negre
formatge per gratinar
oli d'oliva verge extra
sal
Variants:
- Podeu utilitzar altres bolets o barreja de bolets
- Podeu fer la mateixa recepta amb espagueti o altres tipus de pasta
- Gratinar-ho al forn és opcional
Prepareu tots els ingredients.
Netegeu els bolets.
Als rossinyols, en concret, els podeu passar una mica d'aigua.
Guardeu tres o quatre de macos per decorar el plat i amb la resta feu la salsa.
Us recomano la lectura prèvia de la recepta "Salsa de rossinyols". Reserveu la salsa.
D'altra banda, netegeu els alls tendres.
Talleu també la part més verda.
Trinxeu-los i reserveu-los.
Talleu a trossos grans els bolets més macos que hem reservat.
Salteu-los en una paella amb una mica d'oli.
Saleu-los i...
... empebreu-los.
Quan els bolets hagin perdut tota l'aigua i es comencin a daurar, afegiu-hi unes tires de pernil.
Seguidament, tireu-hi també els alls tendres.
Deixeu que tot plegat agafi una mica de color i reserveu-ho.
Bulliu els macarrons en abundant aigua amb sal.
Escorreu-los.
Poseu una primera capa de salsa de rossinyols a la safata.
Col·loqueu-hi a sobre els macarrons.
Aboqueu la salsa de rossinyols per sobre.
I escampeu-la bé.
Ara, decoreu la safata amb el saltat que teniu reservat.
Molt bé!
Finalment, tireu-hi una mica de formatge per gratinar.
Daureu els macarrons al forn en mode grill fins que quedin torrats.
I ja podreu emplatar.
He decorat el plat amb una mica de pebre negre i raig d'oli d'oliva verge extra.
Estan deliciosos!
Bon profit!