Avui us presento un plat de pasta força interessant... on la combinació de la salsa de tonyina amb els pebrotets farcits de formatge "Peppersweet" fan del plat una molt bona recomanació. Espero que us agradi.
300gr. macarrons
3 llaunetes de tonyina en oli d'oliva petites
2 pebrots verds
1 ceba
1 pot de pebrots amb formatge "Pepersweet"
200gr. crema de llet o nata líquida per cuinar
200gr. salsa de tomàquet
2 fulles de llorer
pebre vermell
oli d'oliva
orenga
pebre negre
sal
Variants:
- Es poden gratinar amb formatge
- S'hi pot incorporar una beixamel
Aquí tenim els pebrotets.
De fet, es mengen així mateix... i estan deliciosos.
Per sota, tenen la típica forma del pebrotet... són supermonos, eh?
Preparem la tonyina.
Piquem els pebrots i la ceba.
En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva... sofregirem el pebrot verd i quan agafin coloret hi posarem la ceba.
Quan la ceba i el pebrot ja tinguin coloret... incorporem l'orenga.
És interessant que no hi hagi res líquid encara... així l'orenga es torrarà una mica i farem sortir tot l'aroma.
Passats un parell de minuts remenant l'orenga... incorporem el tomàquet fregit.
Ho remenem bé... i incorporem una cullerada generosa de pebre vermell dolç.
Barregeu-la bé... fins que sembli que s'enganxa.
Ara, hi tirem la crema de llet o nata... i ho remenem.
Ho salem al gust.
Ho remenem una mica i deixem que bulli 3 o 4 minuts. Parem el foc i reservem.
D'altre banda, posem a bullir la pasta, amb un parell de fulles de llorer, sal i una mica d'oli.
Un cop cuita la pasta "al dente"... traiem l'aigua.
Podeu aprofitar la mateixa cassola de bullir els macarrons (sense aigua, s'enten)... abocar-hi la salsa que hem fet a la paella... i a sobre... incorporem els macarrons.
Ara, ho remenem bé.
I ja ho tenim gairebé llest.
Preparem un plat per emplatar. Jo he utilitzat un motlle rodó, però en aquest cas va millor un de quadrat.
Que ens queda, doncs?... saltar en una paella amb dues gotes d'oli... els nostres pebrotets.
Afegiu-los al plat... amb un polsim d'orenga i un raig d'oli.
I ja els podeu servir, ben calentons.
Molt bons, de veritat us ho dic... i econòmics, també.
El formatge fresc combina a la perfecció, clar.
Acompanyeu el plat d'un vi negre amb caràcter.
Bon Profit!