L'estiu és molt bona temporada de fruita. Però l'hivern també. Cal recordar que a l'hivern podrem trobar kiwi, llimona, mandarina, magrana, pera, poma, raïm, taronja i a final de temporada també les maduixes. S'hi poden afegir fruits del bosc i fins i tot hi ha qui hi posa fruita confitada (cireres, préssec, pinya) i barreja el suc natural amb l'almíbar. Algunes d'elles, les podem trobar fora de temporada, però tots sabem que no és el mateix. Aquesta senzilla macedònia, la podeu variar com més us convingui: hi podeu afegir mandarina, o pinya o tot el que trobeu.

Vitamines, minerals, fibra i aigua orgànica, el que es tradueix en salut, energia, longevitat i prevenció de malalties. Aquesta és una d'aquelles receptes ideals per implicar al més petits de la casa, que en ocasions els fa mandra pelar i menjar una peça de fruita. Si hi intervenen en l'elaboració, després els farà més il·lusió menjar-se la fruita. O no. Que hi ha nens per a tot, oi? També podeu reservar una part per als nens i una altra part per a adults afegint'hi algun licor (rom, whisky, cointreau, licor 43, etc..). I com no, que no falti una fulla de menta a la presentació. Cal cuidar els detalls en tot en aquesta vida. Ja sabeu que el menjar entra primer per la vista. Som-hi!

Ingredients

4 taronges de suc

1 taronja de carn

1 grapat de raïm

1 grapat de maduixes

1 kiwi

1 poma

1 pera

menta per decorar

 

Variants:

Podeu barrejar altres tipus de fruita (magrana, pinya, mandarina, fruits vermells, etc...)

A falta de suc natural de taronja podeu fer servir suc de pinya

Preparació
1.
macedonia dhivern pas1

Prepareu tota la fruita.

2.
macedonia dhivern pas2

Primer, espremeu les taronges.

3.
macedonia dhivern pas3

Depenen de la quantitat de fruita necessitareu més o menys suc. Jo he utilitzat 4 taronges de suc.

4.
macedonia dhivern pas4

Ara peleu i talleu la poma a daus petits.

5.
macedonia dhivern pas5

A mesura que tingueu la fruita tallada, incorporeu-la al suc, per evitar que s'oxidi.

6.
macedonia dhivern pas6

Feu el mateix amb la resta de fruites.

7.
macedonia dhivern pas7

El raïm, que al final veureu que és la fruita més buscada d'aquesta macedònia, el netegeu i el talleu per la meitat, i de nou, per la meitat. D'aquesta manera us resultarà molt fàcil retirar les llavors.

8.
macedonia dhivern pas8

I cap a dins. La quantitat de raïm a ull.

9.
macedonia dhivern pas9

Ara el kiwi, també petit.

10.
macedonia dhivern pas10

I la taronja, però aquesta que no sigui de suc, que sigui de menjar, la que té més carn.

11.
macedonia dhivern pas11

Barregeu tot amb el suc.

12.
macedonia dhivern pas12

Si voleu hi podeu afegir unes cullerades de sucre, però jo no ho recomano. La fruita ja és dolça i convé acostumar-nos a la dolçor natural.

13.
macedonia dhivern pas13

Finalment, tapeu el recipient i deixeu reposar la macedònia unes hores. Remeneu-ho de tant en tant. Veureu que l'endemà és quan està més bona, ja que la fruita s'haurà estovat una mica i haurà absorbit part del líquid. Tot plegat agafarà un sabor més uniforme, que no pas cada fruita per separat. Si no han de menjar els nens, és el moment d'afegir un raig d'alcohol (rom, whisky, etc...)

14.
macedonia dhivern pas14

Serviu-la freda i decoreu-la amb una mica de menta, que hi aportarà frescor i aroma.

15.
macedonia dhivern pas15

Bon profit!