Sí, sí, una macedònia de fruites, també és una recepta tradicional. Com fas a l'estiu, a les macedònies hi poso tota mena de fruita (pinya, meló, síndria, kiwi, préssec, etc.), però en aquesta concreta d'avui he volgut representar la macedònia per excel·lència, la que només porta maduixa, plàtan, poma, pera i taronja. I res més. Sempre entra bé una macedònia de fruita, tinguis l'edat que tinguis i sigui el dia que sigui. A mi la fruita m'agrada molt, però penso que n'hauria de menjar més. Per exemple, de vegades em fa mandra pelar la taronja i només per això agafo un iogurt. No et passa a tu? És clar, si em serveixen qualsevol fruita ja pelada, a trossets petitons i amb suquet de taronja, m'entra una mena de desig absolut i irrefrenable! Com els nens petits. En general, i segurament no m'equivoqui, tots hauríem de menjar més fruita!
4 maduixes
1 plàtan
1 poma
1 pera
3 taronges
Variants:
- Pots incorporar totes les fruites que més t'agradin
- Es pot fer amb suc de pinya
Preparem la nostra fruita, que, si és ecològica i de temporada, més bona quedarà la macedònia.
D'entrada, traurem el suc de dues taronges.
La tercera taronja la pelarem per fer-la a trossets.
Com amb el plàtan.
I les maduixes.
La pera ben pelada.
La poma.
I, sobretot, jo ho recomano, fes quadradets petits, d'aquesta mida.
De seguida, barregeu la primera fruita amb el suc, per evitar que s'oxidi mentre talleu més fruita.
La pera, també, ben petitona.
I cap a dins.
El plàtan.
Les maduixes.
I finalment, ho barreges bé. El suc ha de cobrir pràcticament tota la fruita. Si cal, posa'n més.
Es pot menjar ja, però jo recomano deixar-la reposar a la nevera unes 12 hores.
Passat aquest temps, els gustos s'hauran barrejat i estarà molt més bona.
Ja la podem servir.
Ummm. Que bona i que sana!
Bon profit!