Avui us presento unes postres molt ràpides de fer i amb un resultat extraordinari, el que fa d'aquesta recepta sigui una gran aliada dels cuiners domèstics. Jo l'he acompanyat de gelat de vainilla, precisament per buscar aquest contrast fred-calent que tant captiva en unes postres. També he de reconèixer que la pebre negre li va molt bé a la maduixa calenta. Es pot servir la maduixa freda, sí, però el plat perd tota la gràcia.

Notareu que no indico cap quantitat de pebre, ja que dependrà del vostre gust personal. Com a referència us diré que jo en poso com si hagués d'empebrar uns daus de pollastre, és a dir, sense por però sense passar-se. En qualsevol cas, i tractant-se d'una combinació una mica arriscada, millor pecar de poca quantitat la primera vegada. Us animeu?

Ingredients

500 g de maduixes

2 cullerades de sucre

un raig de rom

un tros de mantega

pebre negre

gelat de vainilla

Variants: 

- Podeu acompanyar les maduixes amb nata muntada, galetes, iogurt, carquinyolis, neules, etc..

- Podeu reduir les maduixes amb altres licors (vodka, cointreau, whisky, etc...)

Preparació
1.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas1

Renteu bé les maduixes.

2.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas2

Descarteu les fulles tallant la part superior.

3.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas3

Les que no siguin massa grans les podeu deixar senceres. Les altres les podeu partir per la meitat. Reserveu-les.

4.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas4

Ara talleu un tros maco de mantega, gairebé 50 grams.

5.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas5

I el poseu a escalfar en una paella.

6.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas6

Quan la mantega sigui desfeta...

7.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas7

incorporeu-hi el sucre.

8.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas8

Un parell de cullerades grans (de sopa).

9.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas9

Remeneu de seguida el sucre.

10.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas10

Deixeu que es desfaci tot remenant.

11.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas11

De seguida començarà a canviar de color a marró fosc. Compte no us passeu i cremeu el sucre.

12.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas12

Seguidament ja hi podeu afegir les maduixes.

13.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas13

Les remeneu que s'impregnin bé del sucre i la mantega. Potser noteu que cristal·litza una mica el sucre (fa alguna clapa). No passa res.

14.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas14

Seguidament afegiu-hi el licor. Jo he triat rom.

15.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas15

Un bon raig, com si fos una tassa de cafè aproximadament.

16.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas16

A foc més aviat baix, deixeu que la maduixa perdi tota l'aigua i que s'evapori l'alcohol.

17.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas17

Passats entre 5 i 10 minuts, segons la quantitat de maduixes i rom i la potència del foc, notareu que les maduixes es posen toves i la salsa queda lligada.

18.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas18

Ja podeu apagar el foc i tirar pebre negre per sobre, sense por, però sense passar-se tampoc.

19.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas19

Serviu les postres amb les maduixes calentes. Primer poseu el gelat de vainilla.

 

20.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas20

Molt bé.

21.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas21

I seguidament les maduixes.

 

22.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas22

Tireu el suc per sobre del gelat, que es començarà a fondre.

23.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas23

I ja ho teniu a punt per menjar.

24.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas24

Aquesta és una quantitat exagerada per a una persona, ja que buscava una foto amb un cert impacte visual. Per tant, hem compartit el plat.

25.
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas25

Aquesta altra fotografia mostra una ració més adient per a una sola persona. I què bo que estava! Bon profit!

26.I PER BEURE...
maduixes saltades pebre rom sobre gelat vainilla pas26