De nou, la cuina em sorprén. Com a molts de vosaltres, la primera impressió que vaig tenir en conèixer aquesta recepta va ser una mena de "Puaj!, maduixes amb vinagre?". I és que fàcilment et pots imaginar la combinació d'una maduixa amb un raig de vinagre. I és que certament, aquesta curiosa combinació no promet gaire, d'entrada...
Doncs, de vegades, la memòria del gust ens enganya. Vaig buscar feedback per internet i, contràriament al que pensava, vaig trobar comentaris molt positius de persones gratament sorpreses amb el resultat. I jo en volia ser una altra. Dit i fet, vaig decidir fer i tastar aquesta recepta i, sincerament us dic, que ara la considero una de les millors maneres de consumir maduixes que he tastat mai.
En definitiva, aquesta és una recepta ben senzilla de fer i, creieu-me, val molt la pena tastar-la. Feu-me cas per una vegada!
600 g de maduixes fresques
150 g de sucre
Unes gotes de vinagre
Variants:
Podeu fer servir altres tipus de vinagre
És bo fer-se amb unes bones maduixes de temporada, ecològiques i madures al punt, a ser possible.
Renteu-les bé sota l'aixeta.
Seguidament, talleu les maduixes a trossos.
A continuació, agafeu una cullera de sopa i ompliu-la de sucre. Podeu fer servir sucre morè si no us agrada tant dolç. Fins i tot, edulcorants com l'estèvia.
Cap a dins!
Ara, el vinagre. Jo he utilitzat vinagre balsàmic de Módena, però podeu fer servir altres sense problemes. Segons la intensitat del vinagre potser haureu de variar una mica la quantitat, però res més.
Hi posarem dues cullerades de vinagre.
Cap a dins!
I ara una bona remenada. Que tot quedi ben impregnat de sucre i vinagre.
Seguidament, ho tapeu i ho reserveu a la nevera mínim dues hores, tot i que jo recomano fer aquestes maduixes el dia anterior.
L'endemà notareu que, miraculosament, hi ha força líquid.
Aquest suquet és espectacularment bo, creieu-me!
I ja les podeu servir.
Com sempre, amb una mica de gràcia, millor.
I a gaudir!
Bon profit!