Ja fa un temps... vam veure com fer unes autèntiques magdalenes de pastisseria... amb bon gust... i ben pujadetes... amb "muntanyeta" que diuen alguns. Bé, avui us mostro una variant de la mateixa recepta que agradarà als més golafres, ja que incorpora cacau, trossets de xocolata i pinyons. Veureu que podeu utilitzar la mateixa massa per a presentar-ho en plan "pa de pessic", per a muntar postres amb nata, crema anglesa o salses de fruita... o també el podeu tallar a llesques i servir com a acompanyament d'altres postres tipus gelat, semifreds, etc.
És qüestió de posar-hi imaginació. Us recomano preparar la massa la nit anterior i reservar a la nevera.
200gr. sucre
2 ous sencers
200gr. oli oliva de gust suau
200gr. llet
280gr. farina fluixa
25gr. pinyons
20gr. cacau
50gr. trossets de xocolata negre
15gr. impulsor o 25gr de llevat en pols
color
llimona
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas1 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/77/16/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas1.jpeg)
Com sempre, utilitzarem una màquina d'amassar com pot ser la Kitchen Aid. Però aquesta recepta la podeu fer a mà... amb un simple recipient i una varilla. Només s'ha de remenar tots els ingredients. Comencem per abocar els ous... amb el sucre.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas2 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/77/58/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas2.jpeg)
Hi afegim essència de llimona. La podeu comprar en qualsevol herboristeria i cada fabricant proposa la dosis a incorporar per litre o quilo de massa. En aquest cas hi posaré 10 gotetes.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas4 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/78/42/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas4.jpeg)
Ara, ho barregem una mica... només per desfer els ous.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas5 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/78/84/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas5.jpeg)
Els pinyons... que siguin dels bons... no dels xinesos.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas6 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/79/26/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas6.jpeg)
Els afegim.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas7 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/79/68/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas7.jpeg)
Ara ja podem incorporar la farina i també el cacau en pols. Que sigui pur si pot ser.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas8 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/80/10/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas8.jpeg)
A veure, podeu fer servir sucedanis de cacau o de xocolata... però jo recomano cacau autèntic.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas9 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/80/58/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas9.jpeg)
Ara... incorporem també uns trossets de cobertura de xocolata negre. Podeu utilitzar les "perlitas" aquestes que venen de la casa "Vahiné" o el que més us agradi.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas10 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/81/36/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas10.jpeg)
Molt bé.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas11 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/81/90/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas11.jpeg)
Ara l'impulsor. Com us comento... podeu utilitzar llevat en pols químic... tipus "Royal" o impulsors professionals de pastisseria que podeu comprar a webs on-line.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas12 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/82/53/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas12.jpeg)
L'afegim.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas14 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/83/37/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas14.jpeg)
I per últim... la llet.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas15 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/84/21/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas15.jpeg)
Ho posem a batir... uns minutets.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas16 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/84/63/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas16.jpeg)
No busquem ni muntar-ho ni que tingui cap textura en especial... només volem barrejar-ho bé.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas17 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/85/05/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas17.jpeg)
Un cop ben barrejat, ho reservarem en un bol. Ho taparem i ho deixarem reposar 24 hores a la nevera. Aquest repòs és molt important per a garantir que les magdalenes pugin bé al forn.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas18 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/85/47/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas18.jpeg)
Podeu utilitzar una mànega pastissera per escudillar la massa.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas19 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/85/89/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas19.jpeg)
L'omplim.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas20 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/86/31/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas20.jpeg)
Com veureu, hem d'utilitzar motlles de magdalena amb paper adequat a la mida.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas21 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/86/73/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas21.jpeg)
Poc a poc i bona lletra. Ja podeu preescalfar a 240 graus.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas22 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/87/15/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas22.jpeg)
Intenteu no omplir-les del tot, ja que té el volum augmentarà considerablement. Si voleu, en aquest punt, hi podeu posar un polsim de sucre al mig.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas23 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/87/57/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas23.jpeg)
Les enfornem a 240 graus... durant uns 8-9 minuts. Veureu com poc a poc comencen a pujar. Aquesta alta temperatura farà esperonar l'interior de la magdalena que es dispararà cap amunt.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas24 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/87/99/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas24.jpeg)
Passats aquests 8 minuts abaixeu el forn a 180 graus... per a garantir una bona cocció dins la magdalena. Les podeu punxar amb una varilla de pinxitos... o similar... per comprovar si surt neta o si li falta cocció interior. En total, les magdalenes estaran uns 15-18 minuts al forn.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas25 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/88/41/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas25.jpeg)
Com podeu veure... ja estan ben cuites i ja les podem treure del forn.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas26 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/88/83/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas26.jpeg)
Per que podeu veure la diferència, la primera magdalena l'he cuit sense reposar i la segona amb 24 hores de repòs a la nevera. De bones ho son totes dues, però la segona té millor aspecte. El color és diferent si. Aquestes magdalenes, ja cuites, les heu de conservar a la nevera... i us aguantaran més temps. La humitat de la nevera fa que l'oli sui una mica... i per això el color enfosqueix. És a dir, que la segona magdalena (ben cuita), quan tingui 24 hores de nevera... agafarà el mateix color.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas27 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/89/25/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas27.jpeg)
Doncs ja les tenim, nanos.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas28 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/89/67/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas28.jpeg)
Estan molt bones... i als nanos... els encanta.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas29 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/90/09/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas29.jpeg)
Ah!... que la voleu veure per dins?... i tant.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas30 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/90/51/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas30.jpeg)
Molt esponjosa... gens pesada.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas31 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/91/35/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas31.jpeg)
Es poden apreciar els pinyonets... i els trossets de xocolata.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas32 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/91/77/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas32.jpeg)
Com us comentava, i per a presentar altres postres, podeu utilitzar la mateixa massa per a donar altres formes al producte i tallar-lo a rodanxes... servit amb un gelat de xocolata i cookies.
![magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas33 magdalenes cacau trossets xocolata pinyons pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/46/92/19/magdalenes-cacau-trossets-xocolata-pinyons-pas33.jpeg)
Bon Profit!
Eps... i no us perdeu la mateixa recepta però per fer les "Magdalenes de pastisseria" més clàssiques, igual o més bones que aquestes.