Ja fa un temps... vam veure com fer unes autèntiques magdalenes de pastisseria... amb bon gust... i ben pujadetes... amb "muntanyeta" que diuen alguns. Bé, avui us mostro una variant de la mateixa recepta que agradarà als més golafres, ja que incorpora cacau, trossets de xocolata i pinyons. Veureu que podeu utilitzar la mateixa massa per a presentar-ho en plan "pa de pessic", per a muntar postres amb nata, crema anglesa o salses de fruita... o també el podeu tallar a llesques i servir com a acompanyament d'altres postres tipus gelat, semifreds, etc.

És qüestió de posar-hi imaginació. Us recomano preparar la massa la nit anterior i reservar a la nevera.

Ingredients

200gr. sucre

2 ous sencers  

200gr. oli oliva de gust suau

200gr. llet  

280gr. farina fluixa  

25gr. pinyons

20gr. cacau  

50gr. trossets de xocolata negre  

15gr. impulsor o 25gr de llevat en pols  

color

llimona

Preparació
1.

Com sempre, utilitzarem una màquina d'amassar com pot ser la Kitchen Aid. Però aquesta recepta la podeu fer a mà... amb un simple recipient i una varilla. Només s'ha de remenar tots els ingredients. Comencem per abocar els ous... amb el sucre.

2.

Hi afegim essència de llimona. La podeu comprar en qualsevol herboristeria i cada fabricant proposa la dosis a incorporar per litre o quilo de massa. En aquest cas hi posaré 10 gotetes.

3.

Ara, ho barregem una mica... només per desfer els ous.

4.

Els pinyons... que siguin dels bons... no dels xinesos.

5.

Els afegim.

6.

Ara ja podem incorporar la farina i també el cacau en pols. Que sigui pur si pot ser.

7.

A veure, podeu fer servir sucedanis de cacau o de xocolata... però jo recomano cacau autèntic.

8.

Ara... incorporem també uns trossets de cobertura de xocolata negre. Podeu utilitzar les "perlitas" aquestes que venen de la casa "Vahiné" o el que més us agradi.

9.

Molt bé.

10.

Ara l'impulsor. Com us comento... podeu utilitzar llevat en pols químic... tipus "Royal" o impulsors professionals de pastisseria que podeu comprar a webs on-line.

11.

L'afegim.

12.

I per últim... la llet.

13.

Ho posem a batir... uns minutets.

14.

No busquem ni muntar-ho ni que tingui cap textura en especial... només volem barrejar-ho bé.

15.

Un cop ben barrejat, ho reservarem en un bol. Ho taparem i ho deixarem reposar 24 hores a la nevera. Aquest repòs és molt important per a garantir que les magdalenes pugin bé al forn.

16.

Podeu utilitzar una mànega pastissera per escudillar la massa.

17.

L'omplim.

18.

Com veureu, hem d'utilitzar motlles de magdalena amb paper adequat a la mida.

19.

Poc a poc i bona lletra. Ja podeu preescalfar a 240 graus.

20.

Intenteu no omplir-les del tot, ja que té el volum augmentarà considerablement. Si voleu, en aquest punt, hi podeu posar un polsim de sucre al mig.

21.

Les enfornem a 240 graus... durant uns 8-9 minuts. Veureu com poc a poc comencen a pujar. Aquesta alta temperatura farà esperonar l'interior de la magdalena que es dispararà cap amunt.

22.

Passats aquests 8 minuts abaixeu el forn a 180 graus... per a garantir una bona cocció dins la magdalena. Les podeu punxar amb una varilla de pinxitos... o similar... per comprovar si surt neta o si li falta cocció interior. En total, les magdalenes estaran uns 15-18 minuts al forn.

23.

Com podeu veure... ja estan ben cuites i ja les podem treure del forn.

24.

Per que podeu veure la diferència, la primera magdalena l'he cuit sense reposar i la segona amb 24 hores de repòs a la nevera. De bones ho son totes dues, però la segona té millor aspecte. El color és diferent si. Aquestes magdalenes, ja cuites, les heu de conservar a la nevera... i us aguantaran més temps. La humitat de la nevera fa que l'oli sui una mica... i per això el color enfosqueix. És a dir, que la segona magdalena (ben cuita), quan tingui 24 hores de nevera... agafarà el mateix color.

25.

Doncs ja les tenim, nanos.

26.

Estan molt bones... i als nanos... els encanta.

27.

Ah!... que la voleu veure per dins?... i tant.

28.

Molt esponjosa... gens pesada.

29.

Es poden apreciar els pinyonets... i els trossets de xocolata.

30.

Com us comentava, i per a presentar altres postres, podeu utilitzar la mateixa massa per a donar altres formes al producte i tallar-lo a rodanxes... servit amb un gelat de xocolata i cookies.

31.

Bon Profit!

32.

Eps... i no us perdeu la mateixa recepta però per fer les "Magdalenes de pastisseria" més clàssiques, igual o més bones que aquestes.