Us presento aquesta mínima preparació de la magrana que us arreglarà més d'unes postres, ja ho veureu. Doncs bé, no sé si parlem d'una recepta tradicional catalana o no, però en general, aquesta és una recepta popularment coneguda, d'això no en tinc cap dubte.
Vaig trobar que aquesta combinació és força encertada: magrana, sucre i suc de llimona. Res més. Així de simple i així de bo. Per tant, he volgut compartir aquesta recepta amb tots vosaltres i conèixer el vostre feedback al respecte. No dubteu a tastar-la... total, no costa pas gaire de fer, oi?... i és que això de no pencar gaire agrada a tothom. I ja que hi som, i pels que encara no ho sabeu, us mostraré com obrir i desgranar una magrana fàcilment. Som-hi!
1 magrana madura
1 llimona
sucre
Llimona i magrana, fàcil, i sucre, és clar.
Anem per la magrana.
Ja sabeu obrir una magrana? És molt fàcil. Feu un tall al voltant de tota la magrana d'un centímetre de profunditat. Vaja, que no l'heu de tallar per la meitat, només heu de tallar la pell.
Ara, amb totes dues mans, feu una lleugera pressió per obrir la magrana.
Perfecte.
Tsch! I no perdeu el temps traient granet a granet. Amb l'ajuda del mànec del ganivet, colpegeu amb contundència totes les parts de la magrana.
Amb 8 o 10 cops tindreu la magrana neta. Sense perdre el temps ni la paciència.
Per fer aquesta recepta procureu trobar una magrana ben madura, això sí. Tasteu-la si voleu.
Ara, hi posarem un polsim de sucre. La quantitat, a gust del consumidor.
A continuació, haurem d'esprémer una llimona i extreure'n tot el suc.
Abocarem aquest suc sobre la magrana.
Deixeu-ho reposar unes hores a la nevera, per garantir una bona integració dels sabors.
I ja la podeu servir a taula ben fresqueta.
Bon profit!