Un plat tradicional. Unes postres molt típiques a casa nostra i força bones, encara que s'ha d'anar amb compte amb els menuts de la casa..., ja que al cap i a la fi... el suquet és vi. Ha de reposar almenys 48 hores per a poder degustar aquesta recepta tan senzilleta de fer. Però millor si en té 4 o 5 dies.
No cal dir que és un plat de temporada i contra més madura estigui la magrana millor. Som-hi.
2 magranes dolces
1/2 litre de vi negre
150 g de sucre
Traurem els grans de la magrana.
Ja sabeu obrir una magrana? És molt fàcil. Feu un tall al voltant de tota la magrana d'un centímetre de profunditat. Vaja, que no l'heu de tallar per la meitat, només heu de tallar la pell.
Ara, amb totes dues mans, feu una lleugera pressió per obrir la magrana.
Perfecte.
Tsch, i no perdeu el temps traient granet a granet. Amb l'ajuda del mànec del ganivet, colpegeu amb contundència totes les parts de la magrana.
Amb 8 o 10 cops tindreu la magrana a punt. Sense perdre el temps ni la paciència.
Procureu trobar una magrana ben madura. Vigileu que no quedi cap pell groga.
Col·loquem els grans de magrana en un bol... i afegim vi negre fins a cobrir-les. Us recomano fer servir un vi barat, per què els vins massa forts li mengen terreny al gust de la magrana i seria malgastar-lo també.
Seguidament, incorporem el sucre.
Sense por.
Ho remenem bé per dissoldre el sucre...
... i ara si, les tapem i les deixem reposar a la nevera un mínim de dos dies.
És interessant remenar-les cada 12 hores, per fondre bé el sucre.
I a gaudir d'una recepta ben fresca i dolça.
Bon profit!