Avui veurem com preparar un magret d'ànec amb un estofat de fruits vermells. Els fruits vermells els podeu trobar congelats tot l'any a les botigues, així com el magret mateix. Si trobeu fruits vermells naturals molt millor, no cal dir-ho. La particularitat d'aquest plat és la cocció del magret i el tipus de salsa que l'acompanya, habitualment dolça. Podeu preparar una amb ingredients com la taronja, els gerds, les figues, etc, però sempre es recomana fer-ne una reducció amb sucre o vins dolços del tipus de l'Oporto, Moscatell o Pedro Ximenez.
La textura de la salsa va a gustos. Es pot fer més o menys espessa. També podeu liquar-la afegint-hi el greix que deixa anar l'ànec, tot i que jo no recomano aquesta última pràctica degut al seu alt contingut en greixos saturats.
estofat de fruits vermells
1 magret d'ànec
sal en escates (tipus "Maldon")
Com us comentava, prèviament prepararem l'estofat de fruits vermells.
Un cop el tenim, el podem triturar amb una batedora elèctrica per deixar-ho més fi.
Si us molesten les llavors també es pot colar. Reservem aquest estofat.
Ara, el magret.
El magret es caracteritza per tenir una pell molt greixosa i gruixuda alhora.
Per a facilitar la cocció farem uns talls al biaix sobre el greix sense arribar a tocar la carn.
A continuació, farem el mateix en la direcció oposada procurant que ens quedin daus de greix.
En aquest punt, ja podeu posar a escalfar la planxa. Empebreu el magret.
Amb la planxa molt calenta, començarem la cocció del magret per la part del greix.
De seguida notareu que deixa anar molt greix.
Heu de tenir-lo entre 6 i 8 minuts.
Passat aquest temps obtindrem una capa cruixent de greix.
Tot aquest greix, com us comentava a la introducció, es pot aprofitar per a la salsa, però jo no ho recomano per qüestions de salut.
Seguidament, posem a coure el magret per l'altra banda...
i el tindrem de 2 a 4 minuts, segons els gustos.
Podeu comprovar la cocció fent-hi un petit tall.
El magret ha de quedar pràcticament cru de dins i ben daurat per fora.
Aquesta és una magnífica cocció. Talleu-lo al vostre gust.
Emplatarem directament. Posarem una capa d'estofat de fruits vermells...
i al damunt el magret amb una mica de sal en escates.
Serviu-lo immediatament.
Només ens quedarà buscar el millor maridatge per a un plat força especial.
Bon profit!