A casa sempre hem tingut una especial estima a aquesta mena de plats de peix fregit que acompanyes amb unes llesques de pa amb tomàquet. Sovint, un plat que relacionem amb els més petits de la casa i és que ningú negarà que la seva presència en plat és simpàtica i agradable. Un plat que de seguida entra pels ulls. Compte amb les espines!

Ingredients

2 o 3 maires fresques per persona  

oli de fregir

farina

sal  

Variants:

- Podeu acompanyar el plat amb llesques de pa amb tomàquet

Preparació
1.
maires fregides pas1

Com sempre, rentem bé el nostre peix.

2.
maires fregides pas2

Ara, li traurem els budells fent un petit tall al ventre.

3.
maires fregides pas3

Les obrim completament i les netegem sota l'aigua. 

4.
maires fregides pas4

El cap el podeu retirar o conservar.

5.
maires fregides pas6

Salem lleugerament el peix per totes dues bandes...

6.
maires fregides pas7

... i l'enfarinem bé...

7.
maires fregides pas8

Quan l'oli sigui ben calent, fregirem les nostres maires.

8.
maires fregides pas9

Per totes dues bandes.

9.
maires fregides pas10

Fins que tinguin aquesta capa daurada i cruixent.

10.
maires fregides pas11

Finalment, les podeu salar una mica més si voleu.

11.
maires fregides pas12

Emplatem.

12.
maires fregides pas13

I a gaudir.

13.
maires fregides pas14

Bon profit!