A casa sempre hem tingut una especial estima a aquesta mena de plats de peix fregit que acompanyes amb unes llesques de pa amb tomàquet. Sovint, un plat que relacionem amb els més petits de la casa i és que ningú negarà que la seva presència en plat és simpàtica i agradable. Un plat que de seguida entra pels ulls. Compte amb les espines!
2 o 3 maires fresques per persona
oli de fregir
farina
sal
Variants:
- Podeu acompanyar el plat amb llesques de pa amb tomàquet
Com sempre, rentem bé el nostre peix.
Ara, li traurem els budells fent un petit tall al ventre.
Les obrim completament i les netegem sota l'aigua.
El cap el podeu retirar o conservar.
Salem lleugerament el peix per totes dues bandes...
... i l'enfarinem bé...
Quan l'oli sigui ben calent, fregirem les nostres maires.
Per totes dues bandes.
Fins que tinguin aquesta capa daurada i cruixent.
Finalment, les podeu salar una mica més si voleu.
Emplatem.
I a gaudir.
Bon profit!