T'agraden les receptes tradicionals? Doncs aquesta no pot faltar a la teva llista! Abans, però, serà necessari cuinar el brou de carn i preparar la carn de les mandonguilles. La resta, bufar i fer boles. Som-hi!
- 500 g de nyoquis
- 1 litre de brou de carn
- 50 g de mantega
- Farina
- Anet trinxat
- Sal
Per fer les mandonguilles:
- 600 g de carn picada de vedella
- 400 g de carn picada de porc
- Farina
- Molla de pa
- Pa ratllat
- Llet
- Pebre negre
- 2 ous
- 2 alls trinxats
- Julivert trinxat
- Sal
Primer de tot prepara la carn de les mandonguilles. Com a referencia, et deixo el link de les mandonguilles amb salsa per veure el pas a pas.
Un cop preparada la barreja de carn, fes boles i les passes per farina.
Posa-les a fregir.
Si és a la fregidora millor. Han de quedar daurades per fora i una mica crues de dins.
Mentrestant, posa a escalfar el brou de carn. Jo en tenia de congelat.
Reserva les mandonguilles.
En una paella gran, posa fondre uns 50g de mantega.
Quan la mantega estigui al punt, afegeix dues cullerades farina.
Barreja-ho amb una barnilla fins que quedi ben integrat i tes orri una mica la farina.
Quan el "roux" tingui un color daurat, ja hi es podrà afegir el brou de carn.
Primer una mica, i després anar integrant, que no quedin grumolls.
Pots corregir de sal i deixar coure la salsa a foc lent fins que agafi textura.
En aquest punt, ja hi pots incorporar les mandonguilles.
Assegura't que quedin ben impregnades de salsa. Deixa-les coure 5 minuts, rectifica de sal i apaga el foc.
Quina pinta eh?
En paral·lel, prepara uns nyoquis, tal i com indica el fabricant.
De seguida que pugen a la superfície, ja es poden retirar.
Ben escorreguts.
I ja pots muntar el plat, amb unes mandonguilles i bé de salsa.
I uns nyoquis per acompanyar.
I jo he utilitzat una mica d'anet trinxat per decorar.
Bon profit!