T'agraden les receptes tradicionals? Doncs aquesta no pot faltar a la teva llista! Abans, però, serà necessari cuinar el brou de carn i preparar la carn de les mandonguilles. La resta, bufar i fer boles. Som-hi!

Ingredients
  • 500 g de nyoquis
  • 1 litre de brou de carn
  • 50 g de mantega
  • Farina
  • Anet trinxat
  • Sal

Per fer les mandonguilles:

  • 600 g de carn picada de vedella
  • 400 g de carn picada de porc
  • Farina
  • Molla de pa
  • Pa ratllat
  • Llet
  • Pebre negre
  • 2 ous
  • 2 alls trinxats
  • Julivert trinxat
  • Sal
Preparació
1.
IMG 1003

Primer de tot prepara la carn de les mandonguilles. Com a referencia, et deixo el link de les mandonguilles amb salsa per veure el pas a pas.

2.
IMG 1007

Un cop preparada la barreja de carn, fes boles i les passes per farina.

3.
IMG 1015

Posa-les a fregir.

4.
IMG 1020

Si és a la fregidora millor. Han de quedar daurades per fora i una mica crues de dins.

5.
IMG 0995

Mentrestant, posa a escalfar el brou de carn. Jo en tenia de congelat. 

6.
IMG 1031

Reserva les mandonguilles.

7.
IMG 1043

En una paella gran, posa fondre uns 50g de mantega. 

8.
IMG 1047

Quan la mantega estigui al punt, afegeix dues cullerades farina.

9.
IMG 1053

Barreja-ho amb una barnilla fins que quedi ben integrat i tes orri una mica la farina.

10.
IMG 1058

Quan el "roux" tingui un color daurat, ja hi es podrà afegir el brou de carn.

11.
IMG 1062

Primer una mica, i després anar integrant, que no quedin grumolls.

12.
IMG 1067

Pots corregir de sal i deixar coure la salsa a foc lent fins que agafi textura.

13.
IMG 1089

En aquest punt, ja hi pots incorporar les mandonguilles.

14.
IMG 1095

Assegura't que quedin ben impregnades de salsa. Deixa-les coure 5 minuts, rectifica de sal i apaga el foc.

15.
IMG 1100

Quina pinta eh?

16.
IMG 1071

En paral·lel, prepara uns nyoquis, tal i com indica el fabricant.

17.
IMG 1079

De seguida que pugen a la superfície, ja es poden retirar.

18.
IMG 1081

Ben escorreguts.

19.
IMG 1121

I ja pots muntar el plat, amb unes mandonguilles i bé de salsa.

20.
IMG 1123

I uns nyoquis per acompanyar.

21.
IMG 1109

I jo he utilitzat una mica d'anet trinxat per decorar.

22.
IMG 1159

Bon profit!