Avui us proposem una tapa d'aquelles que entra per la vista. Unes mini mandonguilles amb una salsa d'alls tendres. Les podeu servir per compartir, i anar picant, o les podeu presentar com a plat individual també.
En aquesta recepta us mostrem com realitzar el guisat. Si voleu veure el pas a pas de com elaborar la mandonguilla, podeu consultar la recepta Mandonguilles amb sípia i pèsols. De ben segur que us encantarà!
500 g de mandonguilles (porc i vedella)
un manat d'alls tendres
mig pebrot vermell trinxat
mig got de vi
1 ceba trinxada
500 ml brou d'au
un raig de salsa Viandox
200 ml nata per cuinar
oli d'oliva
pebre negre
mitja cullerada de sucre
sal
Variants:
Ho podeu acompanyar amb patates fregides a daus
Podeu afegir-hi pèsols
![mandonguilles salsa dalls tendres pas1 mandonguilles salsa dalls tendres pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/36/44/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas2 mandonguilles salsa dalls tendres pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/36/86/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas2.jpeg)
Trinxeu la verdura.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas3 mandonguilles salsa dalls tendres pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/37/28/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas3.jpeg)
Sofregiu la ceba amb el pebrot vermell amb un raig d'oli d'oliva.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas4 mandonguilles salsa dalls tendres pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/37/70/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas4.jpeg)
Mentre es fa la verdura, prepareu les mandonguilles. Heu de barrejar les dues carns picades, el porc i la vedella, juntament amb la pebra negra, la sal, all i julivert trinxat, un ou sencer i una mica de molla de pa remullada amb llet. Un cop teniu la massa preparada, ja es qüestió de fer mandonguilles i començar a remenar una estona.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas5 mandonguilles salsa dalls tendres pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/38/12/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas5.jpeg)
I enfarineu-les.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas6 mandonguilles salsa dalls tendres pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/38/54/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas6.jpeg)
En una altre paella amb abundant oli calent, daureu les mandonguilles.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas7 mandonguilles salsa dalls tendres pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/38/96/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas7.jpeg)
Que us quedin daurades per fora. No necessàriament han de ser cuites de dins. Després amb la salsa s'acabaran de fer.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas8 mandonguilles salsa dalls tendres pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/39/38/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas8.jpeg)
Reserveu les mandonguilles sobre un paper absorbent.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas9 mandonguilles salsa dalls tendres pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/39/80/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas9.jpeg)
Quan la ceba i el pebrot siguin ben cuits...
![mandonguilles salsa dalls tendres pas10 mandonguilles salsa dalls tendres pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/40/22/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas10.jpeg)
poseu-hi els alls tendres i un polsim de sal. Deixeu-ho fer una estona més.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas11 mandonguilles salsa dalls tendres pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/40/64/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas11.jpeg)
Poseu-hi el safrà.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas12 mandonguilles salsa dalls tendres pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/41/06/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas12.jpeg)
I la pebra negra.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas13 mandonguilles salsa dalls tendres pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/41/48/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas13.jpeg)
Ara ja hi podeu tirar el vi per cuinar.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas14 mandonguilles salsa dalls tendres pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/41/90/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas14.jpeg)
Deixeu-ho uns 10 minuts a foc baix fins que s'evapori l'alcohol.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas15 mandonguilles salsa dalls tendres pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/42/32/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas15.jpeg)
Ara passeu el sofregit a un pot per triturar.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas16 mandonguilles salsa dalls tendres pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/42/74/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas16.jpeg)
Amb una batedora elèctrica, feu del sofregit una salsa. Si cal podeu afegir-hi una mica d'aigua o brou que us ajudarà a liquar-ho.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas18 mandonguilles salsa dalls tendres pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/43/58/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas18.jpeg)
Torneu a passar el sofregit a la mateixa paella o cassola.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas19 mandonguilles salsa dalls tendres pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/44/00/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas19.jpeg)
Ara, afegiu-hi el brou.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas20 mandonguilles salsa dalls tendres pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/44/42/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas20.jpeg)
Si us agrada el seu sabor, hi podeu tirar unes gotes de concentrat de carn Viandox. Si no en teniu ho podeu ometre.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas21 mandonguilles salsa dalls tendres pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/44/84/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas21.jpeg)
Jo n'hi posaré.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas22 mandonguilles salsa dalls tendres pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/45/26/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas22.jpeg)
Saleu-ho lleugerament, tireu la mitja cullerada de sucre i deixeu-ho reduir uns 10-15 minuts a foc baix fins que la salsa comenci a espessir una mica.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas23 mandonguilles salsa dalls tendres pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/45/68/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas23.jpeg)
Passat aquest temps, poseu la nata per cuinar o llet evaporada. Això ens aportarà suavitat a la barreja i ens ho lligarà tot plegat.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas24 mandonguilles salsa dalls tendres pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/46/10/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas24.jpeg)
A continuació, ja podeu incorporar les mandonguilles a la salsa.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas25 mandonguilles salsa dalls tendres pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/46/52/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas25.jpeg)
Deixeu-ho coure tot plegat 5-7 minuts més, fins que la salsa acabi d'espessir. Corregiu de sal si cal.
![mandonguilles salsa dalls tendres pas26 mandonguilles salsa dalls tendres pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/49/46/94/mandonguilles-salsa-dalls-tendres-pas26.jpeg)
Ja només us queda emplatar. Les podeu reservar tapades amb el foc calent i escalfar-les quan toqui. Un cop fredes es conserven bé a la nevera. Bon profit!