Avui us proposem una tapa d'aquelles que entra per la vista. Unes mini mandonguilles amb una salsa d'alls tendres. Les podeu servir per compartir, i anar picant, o les podeu presentar com a plat individual també.
En aquesta recepta us mostrem com realitzar el guisat. Si voleu veure el pas a pas de com elaborar la mandonguilla, podeu consultar la recepta Mandonguilles amb sípia i pèsols. De ben segur que us encantarà!
500 g de mandonguilles (porc i vedella)
un manat d'alls tendres
mig pebrot vermell trinxat
mig got de vi
1 ceba trinxada
500 ml brou d'au
un raig de salsa Viandox
200 ml nata per cuinar
oli d'oliva
pebre negre
mitja cullerada de sucre
sal
Variants:
Ho podeu acompanyar amb patates fregides a daus
Podeu afegir-hi pèsols
Prepareu els ingredients.
Trinxeu la verdura.
Sofregiu la ceba amb el pebrot vermell amb un raig d'oli d'oliva.
Mentre es fa la verdura, prepareu les mandonguilles. Heu de barrejar les dues carns picades, el porc i la vedella, juntament amb la pebra negra, la sal, all i julivert trinxat, un ou sencer i una mica de molla de pa remullada amb llet. Un cop teniu la massa preparada, ja es qüestió de fer mandonguilles i començar a remenar una estona.
I enfarineu-les.
En una altre paella amb abundant oli calent, daureu les mandonguilles.
Que us quedin daurades per fora. No necessàriament han de ser cuites de dins. Després amb la salsa s'acabaran de fer.
Reserveu les mandonguilles sobre un paper absorbent.
Quan la ceba i el pebrot siguin ben cuits...
poseu-hi els alls tendres i un polsim de sal. Deixeu-ho fer una estona més.
Poseu-hi el safrà.
I la pebra negra.
Ara ja hi podeu tirar el vi per cuinar.
Deixeu-ho uns 10 minuts a foc baix fins que s'evapori l'alcohol.
Ara passeu el sofregit a un pot per triturar.
Amb una batedora elèctrica, feu del sofregit una salsa. Si cal podeu afegir-hi una mica d'aigua o brou que us ajudarà a liquar-ho.
Torneu a passar el sofregit a la mateixa paella o cassola.
Ara, afegiu-hi el brou.
Si us agrada el seu sabor, hi podeu tirar unes gotes de concentrat de carn Viandox. Si no en teniu ho podeu ometre.
Jo n'hi posaré.
Saleu-ho lleugerament, tireu la mitja cullerada de sucre i deixeu-ho reduir uns 10-15 minuts a foc baix fins que la salsa comenci a espessir una mica.
Passat aquest temps, poseu la nata per cuinar o llet evaporada. Això ens aportarà suavitat a la barreja i ens ho lligarà tot plegat.
A continuació, ja podeu incorporar les mandonguilles a la salsa.
Deixeu-ho coure tot plegat 5-7 minuts més, fins que la salsa acabi d'espessir. Corregiu de sal si cal.
Ja només us queda emplatar. Les podeu reservar tapades amb el foc calent i escalfar-les quan toqui. Un cop fredes es conserven bé a la nevera. Bon profit!