Mandonguilles amb tomàquet. Sí, sí. Què passa? M'agradaria saber quantes mandonguilles hauran fet en total totes les nostres mares i àvies juntes. I clar, aquesta recepta no podia faltar. Us deixo, doncs, una recepta bàsica però feta amb ingredients naturals... ecològics... i de tota la vida. No se'n pot abusar, però a sucar pa, nanos, que és mitja vida. Per a fer la salsa de tomàquet, aprofiteu la temporada de tomàquets madurs... i ecològics... que són la bomba.
400gr. carn de vedella picada
400gr. carn de porc picada
3 grans d'all
2 ous
julivert fresc
llet
pebre negre
pa ratllat
farina
oli per fregir
sal
salsa de tomàquet
Variants:
Podeu modificar el % de carn de vedella respecte de la de porc. Jo acostumo a fer un 60% vs 40%.
Es pot acompanyar el plat de pèsols
S'hi pot afegir al final una picada d'ametlles, safrà i carquinyolis
Primer de tot us recomano preparar la salsa de tomàquet.
Sempre queda més bona que la salsa de tomàquet de pot.
La coleu...
... una mica de pebre vermell dolç...
... i quan sigui ben cuit ho parem.
Ho reservem... i ho traspassem, si volem, a una cassola de fang.
Anem a per les mandonguilles. Barregeu bé les dues carns... i saleu-ho.
Afegiu també la pebre negre.
Com una culleradeta.
Afegiu també l'all i julivert picats... però no remeneu encara.
Afegiu els ous... encara que amb un sol ou, per mi, ja és suficient.
Ara, en un altre recipient, barregeu molla de pa amb llet, ben remullada. Amb tres molles de tres llesques de pa de pagès és suficient.
Feu una pasta... amb les mans ben netes.
Ara incorporeu aquesta pasta a la carn...
... tres o quatre cullerades de pa ratllat... i a remenar-ho tot plegat.
I ara... santa paciència... i a remenar el cul una estona.
Un cop fetes les boles... les enfarineu.
Escalfeu una paella amb abundant oli per fregir... i aneu fregint-les.
Que agafin un bon coloret.
Tal qual les traieu... les podeu incorporar a la salsa de tomàquet.
Fins que les tingueu totes fetes.
Ara només ens queda escalfar-ho tot plegat abans de servir.
I aquí teniu les mandonguilles amb tomàquet de tota la vida.
Fàcil, tonto, però bo.
Suquem pa o què? Bon Profit!