A continuació us explicaré com faig la massa de pizza. És una recepta autèntica, però si voleu que us digui la veritat... no té cap secret la massa de pizza. El secret és una bona cocció en un bon forn de llenya... i fins aquí, la gran majoria, no arribarem per què no tenim un forn de llenya a casa... a que no? El farciment de la pizza ja és un altre història.

Això de la pizza és com la paella. A cada casa te la faran de forma diferent... i això és el més maco de la cuina: la diversitat de gustos. La base més important és una bona massa i una bona cocció. La resta és imaginació pura i dura... i fer neteja de la nevera, clar. Per tant, aquesta recepta està més enfocada a la massa que no pas als ingredients. Jo he arribat a fer pizzes de vedella amb bolets o de pop amb tomàquet... però clar, no faràs "vedella amb bolets" expressament per a fer una pizza, no? I si us ve de gust una pizza i no teniu ganes de la massa.. sempre us queda la opció del panini.... que no està gens malament. En definitiva... això és obrir la nevera i... Alea Jacta Est!

 

Ingredients

230 g de farina força

20 g o 3 cullerades d'oli d'oliva

20 g de llevat premsat

5 g de sal

10 g de sucre

130 g d'aigua tèbia

Preparació
1.
massa pizza pas1

Com sempre, si teniu amassadora molt millor, acabarem abans, però si no, a mà. Cap problema. Posar la farina, la sal i l'oli en el recipient.

2.
massa pizza pas2

A banda, barrejar l'aigua amb el sucre i el llevat i diluir-ho bé.

3.
massa pizza pas3

Barrejar-ho tot plegat fins que tingui el tacte de massa.

4.
massa pizza pas4

De vegades, depèn de l'època de l'any i de la temperatura ambient, requereix una mica més de farina o d'aigua. Això ho sabreu quan tingueu fetes unes quantes masses.

5.
massa pizza pas5

Ja la tenim apunt. Farem dues boletes i les deixarem reposar 5 minuts per què perdin el nervi i es deixin estirar bé. Les podeu deixar llevar una hora i tornar a funyir, però també les podeu estirar directament, sense deixar que llevin, i us quedaran molt bé també.

6.
massa pizza pas6

Estirarem la massa amb un corró. Mireu com s'han de posar les mans per utilitzar el corró... heu de fer treballar la part interna del dit gros... no poseu les mans obertes per què no tindreu control en la pressió.

7.
massa pizza pas8

Li doneu la volta i aneu tirant farina per què no s'enganxi.

8.
massa pizza pas9

Tirarem un pols de farina en la safata del forn. Aquestes rodones estan molt bé.

9.
massa pizza pas10

Estenem la massa en la safata i (si volem) retallem el sobrant. Ara hem de decidir si volem la massa fina o gruixuda. És tan fàcil com deixar pujar la massa o no. A mi m'acostuma a agradar fina, per tant, li poso els ingredients tot seguit.

10.
massa pizza pas11

Jo compro un tomàquet especial per a pizzes. És un tomàquet fregit normal però incorpora espècies com orenga i alfàbrega.

11.
massa pizza pas12

Estenem el tomàquet. Utilitzarem ingredients naturals, com ceba tendre, pernil dolç, formatge parmesà, pebrot, pernil ibèric, etc...

12.
massa pizza pas13

En una he posat una base de pernil dolç... i tonyina (2 llaunetes petites).

13.
massa pizza pas14

En l'altre pizza, la que serà barbacoa, he posat pernil dolç, pebrot verd i ceba.

14.
massa pizza pas15

Utilitzo la salsa barbacoa Heinz que, pel meu gust, és la millor. Tirarem uns rajolins per sobre.

15.
massa pizza pas16

Acabarem aquesta pizza posant una mica de pernil del país o ibèric, uns trossets de formatge parmesà i barreja de tres formatges.

16.
massa pizza pas17

Una mica d'oli... i orenga.

17.
massa pizza pas18

L'altre l'he acabat amb unes anxoves i barreja de formatges, i molt orenga, clar.

18.
massa pizza pas19

Ja les tenim apunt. Ara escalfarem el forn a 190/200 graus.

19.
massa pizza pas20

És millor coure-les per separat. En 15 minuts estaran fetes.

20.
massa pizza pas21

La de barbacoa ja la tenim feta.

21.
massa pizza pas22

Jo tinc fet un oli picant especial per a les pizzes... que està fet amb oli d'oliva, unes boletes de pebre, bitxo, llorer, romaní, farigola i pebre vermell. Això si, l'heu de deixar reposar molt de temps... si són 3 mesos millor.

22.
massa pizza pas23

Voleu tastar-la?

23.
massa pizza pas24

Aquesta és la de tonyina amb anxoves.

24.
massa pizza pas25

A m'encanten les anxoves.

25.
massa pizza pas26

És la meva preferida.

26.
massa pizza pas27

Per cert, que si voleu, les podeu fer quadrades.

27.
massa pizza pas28

... o fer pizzetes ibériques amb mozzarella de búfala individuals...  Bon profit!