Ja hem vist com fer el tradicional massapà blanc així com el massapà especial dels tortells de reis. Avui us proposo una versió menys calòrica d'aquest magnífic producte, que podeu extrapolar a tota mena d'elaboracions.

Us puc assegurar que el resultat és formidable. Pràcticament ningú nota la diferència.

Ingredients

250gr. ametlla en pols (marcona)

333gr. edulcorant "Dayelet Mazapanes"

8gr. clares d'ou

3 o 4 gotes d'essència de llimona

Pel puré:

83ml. aigua

16gr. floquets de patata deshidratats (puré)

Preparació
1.
massapa blanc sucre pas1

Preparem els ingredients.

2.
massapa blanc sucre pas2

Hi posem l'ametlla en pols dins un bol.

3.
massapa blanc sucre pas3

Obrim el nostre edulcorant...

4.
massapa blanc sucre pas4

... que té un aspecte més fi que el sucre.

5.
massapa blanc sucre pas5

... i hi posem la mateixa quantitat d'edulcorant que si ho féssiu amb sucre normal. Aquesta és una de les avantatges d'aquest edulcorant, que permet una proporció al "tant per tant" envers el sucre, una propietat que no acostumen a tenir altres edulcorants.

6.
massapa blanc sucre pas6

Podeu afegir unes gotes d'essència de llimona, de venda en qualsevol herboristeria.

7.
massapa blanc sucre pas7

Ara, hi afegim la clara d'ou, que haurem mesurat prèviament. Us recordo la importància de mesurar tots els ingredients en pastisseria. Altrament, us pot sortir tot malament.

8.
massapa blanc sucre pas8

Utilitzarem la pala per barrejar-ho tot i que aquest massapà es pot fer a mà fins i tot.

9.
massapa blanc sucre pas9

Per un altre costat, posem l'aigua a escalfar.

10.
massapa blanc sucre pas10

Quan bulli, la retirem del foc i hi aboquem els flocs de patata deshidratats.

11.
massapa blanc sucre pas11

Ho integrem bé.

12.
massapa blanc sucre pas12

Com que està molt calent, ho deixarem refredar uns minuts en un plat.

13.
massapa blanc sucre pas13

Ara, ja ho podem incorporar a la resta d'ingredients.

14.
massapa blanc sucre pas14

Amb molt poques voltes a velocitat mínima, de seguida veureu com lliga tot plegat.

15.
massapa blanc sucre pas15

No cal treballar-ho més. Ja ho podem retirar del bol.

16.
massapa blanc sucre pas16

Ja tenim el massapà fet. Es conserva molt bé dins la nevera, tapat amb paper film per evitar que agafi olors. El massapà convé deixar-lo reposar un dia abans de fer-lo servir, bàsicament per deixar que el sucre es fongui amb l'ametlla. Amb l'edulcorant, més fi, això no caldria, però també ho recomano ja que queda m´s ben integrat.

17.
massapa blanc sucre pas17

Ara ja podeu fer les vostres elaboracions, com aquests panellets sense sucre.

18.
massapa blanc sucre pas18

Bon profit!