No es tractaria d'una recepta sense sucre, però si baixa en sucre. Però també podeu posar una mica de sucralosa o estevia per sobre i llavors sí que serien totalment sense sucre. Resumint-ho... no costa massa de fer bons melindros a casa. Proveu de fer-los. Amb aquests melindros, per exemple, podeu fer un bon tiramisú.

Ingredients

2 rovells d'ou +1 ou sencer

3 clares d'ou

85g de sucre o edulcorant "Dayelet Bizcochos" (35gr per les clares i 50gr. pels rovells)

80g de farina de blat +20g de farina de blat de moro

unes gotes d'essència de llimona

sucre llustre

mitja culleradeta de café de cremor tàrtar (opcional)

Preparació
1.

Separem les clares.

2.

Posem les clares en un bol per muntar-les.

3.

Utilitzaré d'edulcorant "Dayelet Bizcochos" en comptes de sucre, la mateixa quantitat, uns 35gr. I ho posem a muntar.

4.

Pesem la farina...

5.

... amb la farina de blat de moro... i les passem per un sedàs.

6.

Si teniu cremor tàrtar hi podeu posar mitja culleradeta de café. A banda de gasificant, és un conservant, però si els melindros no han de durar ni dos dies... no cal que en poseu.

7.

Ara barregem els dos rovells amb l'ou sencer... fins obtenir una massa esponjosa... on hi afegirem els 50gr de sucre o edulcorant que ens queden.

8.

Afegiu unes 4 o 5 gotes d'essència de llimona, de venda en herbolaris.

9.

Ja tenim les clares muntades a punt de neu.

10.

Ara incorporem els rovells amb el sucre a les clares muntades...

11.

...i amb una espàtula anirem barrejant'ho amb delicadesa, evitant que s'abaixi.

12.

A continuació incorporem les farines...

13.

... i ho remenem de la mateixa manera. És preferible no utilitzar batedors ni varilles.

  

14.

Ara, preparem una mànega pastissera amb una boquilla grossa i llisa.

15.

Omplim la mànega.

16.

Prèviament haurem tallat unes tires de paper cuisson... més o menys d'uns 20 centímetres d'amplada.

17.

Ara... escudilleu tires amples... donant forma de melindro. Així és com quedaran.

18.

Tireu una capa de sucre llustre en una safata de la llargada del paper.

19.

Quan tingueu una tira feta... agafeu-la pels dos extrems i la col.loqueu cap per avall a sobre del llustre.

20.

No apreteu, evidentment, o els xafarieu. S'ha de fer amb molt de carinyo això.

21.

Si no ho veieu clar... sempre podeu tirar un polsim de llustre per sobre... amb les mans.

22.

Així.

23.

Ara, amb el forn a 190-200 graus... els courem durant 6-7 minuts.

 

24.

Compte que es cremen amb facilitat. Heu de donar amb el color exacte.

25.

Doncs ja els tenim cuits.

26.

Xulos, no?

27.

Ara deixeu-los refredar a sobre d'un taulell (de marbre millor)... sense apilar-los.

28.

Un cop freds... amb molt de compte, els podreu desenganxar del paper.

29.

Ummm... ja els podeu tastar.

30.
31.

Aquí podeu veure la diferencia de color amb un minut de diferència al forn. Estan bons, igualment, però 2 minuts ja pot suposar que es cremin i tinguin mal gust.

32.

Un cop totalment freds, si els voleu conservar tovets, els podeu posar dins una bossa de plàstic tancada, i guardeu en un lloc fresc i sec. Bon Profit!