No podia faltar en el nostre receptari aquesta tradicional recepta de temporada que no us podeu perdre. De fet, fer melmelada (d'entrada) tira enrere, sembla com massa complicat, i realment, és de les elaboracions més fàcils de fer que hi ha. Només us recomano utilitzar fruita madura. No cal que estigui en el punt de fer-se malbé tampoc. 

Si voleu, podeu pelar les prunes, però com veureu no cal ni això. Un cop fet la melmelada, la pell perd la seva textura i pràcticament no es nota en boca. A més, això la fa més "artesana".

Som-hi!

Ingredients

1 kg de prunes madures

750 g de sucre

el suc d'una llimona

Variants:

- Podeu pelar les prunes 

- Si no voleu trobar grumolls de fruita a la melmelada, talleu-la a trossos més petits

Preparació
1.
IMG 1421

Renteu bé la fruita.

2.
IMG 1428

Ara, talleu les prunes a trossos i retireu el pinyol. Si voleu les podeu pelar.

3.
IMG 1434

Barregeu les prunes amb el sucre en un cassó. 

4.
IMG 1439

Espreméu el suc d'una llimona.

5.
IMG 1444

I l'incorporeu a la barreja.

6.
IMG 1449

Ara poseu el cassó al foc, més aviat baix, i ho remeneu.

7.
IMG 1466

Cal remenar de tant en tant, però no constantment. 

8.
IMG 1476

Deixeu que arrenqui el bull. Segons la quantitat trigarà més o menys, però calculeu uns 40-45 minuts per fer un quilo de prunes.

9.
IMG 1506

Veureu com a poc a poc es va fonent la pruna amb el sucre.

10.
IMG 1518

Tot i que us quedaran trossos de fruta si les heu tallat a trossos grans. A mi personalment, m'agrada trobar trossos de fruita.

11.
IMG 1522

Remeneu una mica i comproveu la textura.

12.
IMG 1527

Tireu una gota sobre un plat i mireu si cau ràpidament o més a poc a poc. Quan no tingui textura de líquid, és a dir, més caramel·litzada, ja la tindreu. Tampoc us passeu o us quedarà amb massa textura.

13.
IMG 1566

Ja la podeu retirar del foc i deixar-la refredar a temperatura ambient.

14.
IMG 1611

Ja la podeu consumir o fer el que han fet les nostres àvies tota la vida: omplir pots i tancar-los al bany Maria.

15.
IMG 1598

I a gaudir! És espectacular el sabor!

16.
IMG 1607

Bon profit!