No podia faltar en el nostre receptari aquesta tradicional recepta de temporada que no us podeu perdre. De fet, fer melmelada (d'entrada) tira enrere, sembla com massa complicat, i realment, és de les elaboracions més fàcils de fer que hi ha. Només us recomano utilitzar fruita madura. No cal que estigui en el punt de fer-se malbé tampoc. 

Si voleu, podeu pelar les prunes, però com veureu no cal ni això. Un cop fet la melmelada, la pell perd la seva textura i pràcticament no es nota en boca. A més, això la fa més "artesana".

Som-hi!

Ingredients

1 kg de prunes madures

750 g de sucre

el suc d'una llimona

Variants:

- Podeu pelar les prunes 

- Si no voleu trobar grumolls de fruita a la melmelada, talleu-la a trossos més petits

Preparació
1.

Renteu bé la fruita.

2.

Ara, talleu les prunes a trossos i retireu el pinyol. Si voleu les podeu pelar.

3.

Barregeu les prunes amb el sucre en un cassó. 

4.

Espreméu el suc d'una llimona.

5.

I l'incorporeu a la barreja.

6.

Ara poseu el cassó al foc, més aviat baix, i ho remeneu.

7.

Cal remenar de tant en tant, però no constantment. 

8.

Deixeu que arrenqui el bull. Segons la quantitat trigarà més o menys, però calculeu uns 40-45 minuts per fer un quilo de prunes.

9.

Veureu com a poc a poc es va fonent la pruna amb el sucre.

10.

Tot i que us quedaran trossos de fruta si les heu tallat a trossos grans. A mi personalment, m'agrada trobar trossos de fruita.

11.

Remeneu una mica i comproveu la textura.

12.

Tireu una gota sobre un plat i mireu si cau ràpidament o més a poc a poc. Quan no tingui textura de líquid, és a dir, més caramel·litzada, ja la tindreu. Tampoc us passeu o us quedarà amb massa textura.

13.

Ja la podeu retirar del foc i deixar-la refredar a temperatura ambient.

14.

Ja la podeu consumir o fer el que han fet les nostres àvies tota la vida: omplir pots i tancar-los al bany Maria.

15.

I a gaudir! És espectacular el sabor!

16.

Bon profit!