Us recomano unes postres tan bones com el pionono de crema. Quan el feia a la pastisseria no li dèiem pionono, li dèiem "Milanos", però eren les mateixes postres el doble de grans. El pionono, com el milano, es compon de dues parts: una fina làmina de pa de pessic enrotllat formant un cilindre (la base del pastís), «emborratxat» amb algun tipus de líquid molt dolç que li dona una textura agradable i fresca, coronat amb crema torrada.
Total, que és un pastisset molt desitjable, a que sí?
1 o 2 planxes de tortada
crema pastissera (1 litre)
sucre
gelatina de poma
brandi/conyac
Variant:
Sucre bany (almívar)
Es poden decorar amb xocolata... o farcir amb crema de xocolata
![milanos crema pas1 milanos crema pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/63/85/milanos-crema-pas1.jpeg)
Primer de tot, hem fet un parell de planxes de pa de pessic. Us recomano la lectura de la recepta "Planxes (amb emulsionant)".
![milanos crema pas2 milanos crema pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/64/09/milanos-crema-pas2.jpeg)
Es pot apreciar l'esponjositat de la planxa.
![milanos crema pas4 milanos crema pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/64/57/milanos-crema-pas4.jpeg)
La remenarem bé.
![milanos crema pas5 milanos crema pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/64/81/milanos-crema-pas5.jpeg)
Ara banyarem (una mica) la planxa amb brandi directament.
![milanos crema pas6 milanos crema pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/65/05/milanos-crema-pas6.jpeg)
Es podria banyar amb una barreja de brandi i almívar de sucre, però com que la crema que té molt de sucre, he preferit obviar-lo i banyar-lo amb licor directament. Penseu si han de menjar els crios i fer una banda sense licor, si cal.
![milanos crema pas7 milanos crema pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/65/29/milanos-crema-pas7.jpeg)
Ara escampem una bona quantitat de crema per sobre de la planxa. Recordeu treballar la planxa amb el seu propi paper a sota (ja separat de la planxa) per poder-la moure sense que se'ns trenqui. També us recomano deixar la part blanca a sota. Un cop muntat quedarà més maco.
![milanos crema pas8 milanos crema pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/65/53/milanos-crema-pas8.jpeg)
Una bona capa de crema, però sense passar-nos.
![milanos crema pas9 milanos crema pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/65/77/milanos-crema-pas9.jpeg)
Ara li posaré un altre capa de planxa. Com us he comentat abans, aquesta segona capa no cal, ja que us quedaran peces força grans. Com vulgueu.
![milanos crema pas10 milanos crema pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/66/34/milanos-crema-pas10.jpeg)
... i tornem a banyar, clar.
![milanos crema pas11 milanos crema pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/66/58/milanos-crema-pas11.jpeg)
Ara, i utilitzant el paper que tenim col.locat a sota, anirem enrotllant les planxes... exactament igual que per fer un braç de gitano.
![milanos crema pas12 milanos crema pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/67/15/milanos-crema-pas12.jpeg)
Poc a poc, que la crema no es domina tan bé com la nata....
![milanos crema pas13 milanos crema pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/67/39/milanos-crema-pas13.jpeg)
Molt bé.
![milanos crema pas14 milanos crema pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/67/72/milanos-crema-pas14.jpeg)
Ara anirem tallant rodanxes més o menys amples, segons el nostre gust.
![milanos crema pas15 milanos crema pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/68/29/milanos-crema-pas15.jpeg)
Com que jo les serviré dins d'aquestes cassoletes de fang, faré llesques més amples.
![milanos crema pas16 milanos crema pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/68/53/milanos-crema-pas16.jpeg)
Amb això li podríem dir un super pionono, pel seu tamany.
![milanos crema pas17 milanos crema pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/68/77/milanos-crema-pas17.jpeg)
Però que bo que és...
![milanos crema pas18 milanos crema pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/69/10/milanos-crema-pas18.jpeg)
Un cop els tenim tots col·locadets...
![milanos crema pas19 milanos crema pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/69/49/milanos-crema-pas19.jpeg)
... els guardarem a la nevera fins l'hora de servir-los. Ara seria el moment de passar el cava de la nevera al congelador... que després no ens enrecordem mai, titots.
![milanos crema pas20 milanos crema pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/69/79/milanos-crema-pas20.jpeg)
Sempre us he dit que tot el que s'hagi de cremar... millor fer-ho al moment, ja que el sucre caramelitzat s'estova ràpidament... i és important gaudir de la capa cruixenta de sucre cremat.
![milanos crema pas21 milanos crema pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/70/48/milanos-crema-pas21.jpeg)
A l'hora de servir-los, omplirem la mànega amb crema i posarem una bona quantitat de crema per sobre.
![milanos crema pas22 milanos crema pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/70/72/milanos-crema-pas22.jpeg)
Ara és qüestió d'ensucrar...
![milanos crema pas23 milanos crema pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/71/11/milanos-crema-pas23.jpeg)
... i de cremar el sucre... tancant totes les portes del pis i amb l'estractor a la màxima potència... ja que fareu molt de fum...
![milanos crema pas24 milanos crema pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/71/35/milanos-crema-pas24.jpeg)
Si teniu xocolata granillo...
![milanos crema pas25 milanos crema pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/71/62/milanos-crema-pas25.jpeg)
... o ametlla crocant... els podeu fer servir per a decorar els milanos.
![milanos crema pas26 milanos crema pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/71/89/milanos-crema-pas26.jpeg)
Ja per acabar, escalfarem una mica de gelatina de poma...
![milanos crema pas27 milanos crema pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/72/13/milanos-crema-pas27.jpeg)
... i pintarem els nostres milanos...
![milanos crema pas28 milanos crema pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/72/40/milanos-crema-pas28.jpeg)
I ja els tenim apunt per servir.
![milanos crema pas29 milanos crema pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/86/72/67/milanos-crema-pas29.jpeg)
... i no us oblideu del cava!... que estigui molt i molt fred! Bon Profit!