Fa molt poc vam veure com fer merenga, la versió més bàsica o també anomenada merenga francesa. Allà vam explicar els diferents tipus de merenga que hi ha i com s'elaboren.

Ara veurem com fer unes agradables mini-merengues amb granet d'ametlla als que donarem una textura esponjosa amb un punt de viscositat mitjançant una semicocció. Un format i una presentació més propers a la rebosteria i que les fa més aptes per a servir tant per a postres com a mitja tarda amb el cafetó. Ja sabeu que la merenga es pot consumir crua, semicrua o cuita del tot.

Ingredients

4 clares

240 g de sucre

vainilla

colorant alimentari (opcional)

Variants:

Podeu utilitzar sucre en pols

Podeu posar essència de llimona

Podeu substituir les clares per albúmina en pols

Podeu afegir essències i colorants al gust

Podeu afegir una cullerada de farina de blat de moro

Preparació
1.
mini merengues ametlla pas1

Si els ous eren a la nevera, els podeu submergir en aigua de l'aixeta durant uns minuts. És important que les clares no siguin massa fredes. Aboqueu les clares dins el bol on les muntareu. Procureu que no hi caigui gens de rovell.

2.
mini merengues ametlla pas2

Comencem a muntar les clares sense sucre i les comencem a batre.

3.
mini merengues ametlla pas3

Quan comencin a oxigenar-se i a fer-se escuma incorporarem el sucre en forma de pluja. També es pot incorporar un cop muntades les clares però mai al principi o us costarà molt que muntin.

4.
mini merengues ametlla pas4

Seguirem batent les clares, ara a velocitat més alta.

5.
mini merengues ametlla pas5

Si voleu, i com es fa amb la merenga americana (versió de la francesa), ara hi afegirem la cullerada petita de farina de blat de moro, que donarà consistència a la merenga. La farina ajudarà a la merenga a assecar-se dins el forn i evitarà que es fongui el sucre en excés. Per tant, si feu una cocció llarga sempre és interessant afegir-ne una mica.

6.
mini merengues ametlla pas6

Si voleu, també hi podeu afegir una mica d'essència de vainilla o de llimona.

7.
mini merengues ametlla pas7

Amb un tap en tindrem suficient.

8.
mini merengues ametlla pas8

Les clares han de tenir un aspecte de nata muntada. Com diu tothom, si les poseu cap per avall a sobre del vostre cap no haurien de caure.

9.
mini merengues ametlla pas9

Omplim la mànega pastissera amb cornet estriat  i preparem una safata de forn amb paper tipus cuisson.

10.
mini merengues ametlla pas10

Utilitzaré uns petit-fours de paper fosc i així destacarà més sobre el blanc de la merenga.

11.
mini merengues ametlla pas11

A poc a poc els anirem escudillant.

12.
mini merengues ametlla pas12

Finalment tirarem un polsim d'ametlla en gra per sobre.

13.
mini merengues ametlla pas13

A més a més també utilitzaré un motlle allargat més classicot per a les merengues.

14.
mini merengues ametlla pas14

Els escudillem fent esses amb la mànega i procurant donar-los volum.

15.
mini merengues ametlla pas15

Com que avui no busquem una cocció excessiva, els tindrem 10-12 minuts a uns 180º C, fins que agafin color. Vigileu-les bé que es torren molt ràpidament i se us poden cremar.

16.
mini merengues ametlla pas16

Amb la cocció han agafat un color formidable.

17.
mini merengues ametlla pas17

Per fora són dures però per dins estan semi-crues. Deixeu-les refredar dins el forn amb la porta una mica oberta per evitar que s'abaixin en excés.

18.
mini merengues ametlla pas18

Un cop fredes ja les podeu presentar a taula.

19.
mini merengues ametlla pas19

Si voleu, podeu tirar una mica de sucre en pols per sobre.

20.
mini merengues ametlla pas20

Bon profit!