Nova recepta de pastisseria elaborada amb pasta de full i cabell d'àngel. Un bon aperitiu que podeu servir de postres, per esmorzar, per berenar o per a tota mena de celebracions. Com veureu no costa gens de fer i aquesta combinació d'ingredients ja sabeu que no falla mai. Aquest és un bon recurs si volem aprofitar retalls de pasta de full després de fer altres elaboracions.
300gr. cabell d'àngel
1 planxa de pasta de full
1 ou batut
sucre llustre
ametlla granet
Preparem tots els ingredients.
Amb l'ajuda d'un corró i un polsim de farina per evitar que s'enganxi la pasta al taulell... estirarem el full...
... fins que tingui el gruix d'un cartró de caixa de sabates, uns 2 mil·límetres aproximadament.
Ara, a la part superior de la pasta de full i deixant un marge d'un parell de centímetres, hi col.locarem una tira de cabell d'àngel d'un gruix de dos dits.
Emboliqueu el full amb la pasta de full fins aconseguir donar dues voltes.
Us ha de quedar així.
Ara, aplanarem una mica la tira amb les mans i tallarem en porcions d'uns 5-7 centímetres.
Col·loqueu cada mini napolitana sobre un paper cuisson en un safata pel forn. Procureu respectar una distància mínima entre cada una d'elles, ja que això ens garantirà una cocció uniforme. Pinteu-les amb ou batut...
... i tireu-hi una mica d'ametlla granet per sobre.
Hi posarem també un polsim de sucre a sobre de cada porció.
Enforneu-les durant uns 12-14 minuts a 190 graus. Vigileu no es cremi.
És més que probable que el cabell d'àngel se surti una mica pels costats, ja que no hi tenim cap resistència.
No hi ha problema, amb un ganivet torneu a espitjar el cabell cap a dins...
... el volum desallotjat es tornarà a omplir i us quedaran perfectes.
Un cop fredes només les haurem de cobrir amb un polsim de sucre llustre.
I servir-les en un cartró i blonda, és clar.
I poc més... les podeu acompanyar d'un vi dolç o un vi de gel.
En voleu tastar una?
Bon profit!