Uns bons postres per a qualsevol moment. Són molt versàtils aquestes tartaletes, ja que les podeu menjar un Diumenge qualsevol o servir-les per Nadal, un aniversari, etc. Si teniu la trufa cuita prèviament feta, fer-les us resultarà molt fàcil i ràpid. I clar, aquesta mena de trufats de xocolata... acostumen a agradar i molt... a tothom.
A la pastisseria les fèiem com a component d'un assortiment de rebosteria variada. De mica en mica, us aniré explicant com fer-los tots (sareta, tallat de llimona, de maduixa, de coco, etc.). Ara veiem com fer aquestes mini-tartaletes de pasta brisa tan bufones, que les podeu comprar ja fetes i cuites, però no és el mateix.
1 planxa de pasta brisa
trufa cuita
xocolata "granillo"
xarop de xocolata (o xocolata desfeta)
Exteneu la pasta brisa i talleu-la amb un tallant rodó de la mida dels vostres motlles.
Jo n'he utilitzat aquest de silicona.
Ara, hem de coure-ho a 190 graus durant uns 20 minuts...
... fins que tinguin aquest coloret.
Podem desemmotllar les tartaletes i...
... deixar-les refredar.
Ara treurem la trufa cuita de la nevera...
... i escalfarem la quantitat que necessitem. Compte que la podem cremar al foc directe. Si no ho teniu clar, ho heu de fer al bany maria. No volem fer-la líquida, només practicable amb una mànega.
Si us passeu una mica de líquida una de dos, o us espereu una estona a que es refredi... o incorporeu una mica més de trufa freda.
Servirem les nostres tartaletes en un plat rodó avui.
A sota, he fet un espiral de xarop de xocolata o xocolata desfeta... amb la intenció de fixar les tartaletes i que no "ballin". També és una manera de fer que els teus convidats es llepin els dits, jeje.
Ara, omplirem la nostre mànega pastissera.
Utilitzarem una "boquilla" estriada gran.
I farem unes floretes de trufa, tot omplint les tartaletes. És un joc de canell... així que us aconsello practicar abans una mica... a sobre del marbre mateix.
Ara agafarem una mica de xocolata "granillo".
I rematarem les nostres mini-tartaletes.
Ta txannnnnn!
Que us semblen?
I per dins tenen la textura d'una trufa... clar, és un trufat això.