CONSIDERACIONS A L'HORA DE FER UN MOJITO:

El got 

S'acostuma a servir en got ample i amb bona capacitat per al gel.

  

El sucre

Ha de ser sucre blanc, de canya, res de sucre morè. No importa si és refinat o no. Només es recomana l'ús de sucre morè en utilitzar rom negre tipus "Añejo".  Remeneu-lo bé abans de posar la soda, us costarà menys integrar-lo.

  

La llima

Un cop trossejada s'ha d'esprémer el suc dins el got. Eviteu que caiguin llavors. Podeu fer ús d'una cullera o de les mateixes mans. Alternativament, es poden utilitzar llimones.

  

La menta

La picarem sense arribar a esmicolar-la, per evitar trobar-nos trossets a la  boca

  

El gel

Molts cridareu: l'autèntic mojito es fa amb gel picat! Doncs, segons els cubans no. Es fa amb glaçons de gel sencers, res de gel picat.  Al Carib fa molta calor i la millor manera de mantenir la beguda freda és amb trossos ben grossos de gel. Com més gros millor. Això del gel picat va ser un caprici d'en Hemningway, qui va popularitzar aquesta beguda, certament, qui deia que el gel picat actuava com a filtre de les fulles de menta. En qualsevol cas, de les dues maneres està bo, tot i que jo prefereixo el glaçó, per a no aigualir massa el combinat.

  

El rom   

Rom Santiago, Caney, Varadero, Havana Club, Legendario o Bacardi com a última opció.  Sempre rom blanc i sec, "añejo" no. El mojito ha de contenir 1/3 part de rom.

  

La soda

El sifó de tota la vida, si podeu. Altrament, podeu comprar sodes al supermercat, o fins i tot la gasosa també us pot anar bé. S'ha de posar el doble de la quantitat de rom. De fet, antigament, els mojitos originals no en duien. Es preparaven el dia abans i. d'aquesta manera, el rom, la menta i la llima estaven hores en maceració i el sabor del preparat era més intens. A l'hora de servir-lo només calia afegir-hi una mica de gel.

  

L'angostura 

És opcional. Potencia el sabor del mojito. És un preparat amb un 44,7% d'alcohol que s'utilitza en petites quantitats per donar un toc amargant a còctels com el mojito, el Manhattan o el Champagne Cocktail, així com altres refrescs i bitters. També serveix com a condiment per a sopes i salses.   

  

La palleta  

Pot arribar a ser empipadora i la menta pot obturar-la amb facilitat. Com més gruixuda millor o sense.

Ingredients

el suc de mitja llima  

1 1/2 o 2 cullerades grosses de sucre blanc

una branca de menta fresca   

2-3 glaçons grossos  

1/3 part del got de rom blanc cubà

2/3 parts del got de soda o sifó  

2 o 3 gotes d'Amarg d'angostura  

  

Variants:

- l'angostura és opcional

- podeu fer servir altres tipus i fabricants de rom, sempre cubans

- es pot fer amb menta i/o herba bona

- si teniu sifó, podeu compra soda o gasosa  

- si el feu amb rom negre tipus "Añejo" utilitzeu sucre morè, que combina millor

Preparació
1.

Comencem.

2.

Prepareu tots els ingredients.

3.

El que farem primer és incorporar el sucre.

4.

Una cullerada i mitja o dues de les grosses.

 

5.

Espremeu bé el suc de mitja llima.

6.

Afegiu-hi una branca generosa de menta.

7.

Cap a dins.

8.

A continuació, feu pressió amb la mà de morter per extreure l'essència de la menta.

9.

Procureu no malmetre en excés la menta. No cal fer miques, només s'ha de prémer.

10.

Com més grossos millor, res de gel picat.

11.

I ara si, el rom. Podeu fer servir la marca que més us agradi però és molt important que sigui rom cubà.

12.

Jo faig servir aquests dos, sempre blancs.

13.

Poseu 1/3 part del got de rom. Remeneu bé el sucre abans de posar-hi la soda. Us resultarà més fàcil. Un cop posat el component gasós és més difícil de dissoldre.

14.

Anem a pel sifó.

15.

Omplim les 2/3 parts que queden amb sifó.

16.

Molt bé.

17.

Opcionalment, i per acabar, podeu afegir una mica d'angostura per donar-li un punt amarg.

18.

Dues o tres gotes comptades. No us passeu sobretot o no es podrà beure.

19.

L'angostura, en integrar-se, fa unes aigües molt curioses de veure.

20.

Maco, eh?

21.

Finalment, cal remenar tot el mojito.

 

 

22.

I ja el tenim.

23.

Només ens caldrà decorar-lo una mica i servir-lo ben fred.

24.

Refrescant i apetitós còctel.

25.

Remeneu-lo abans de cada glop. El sucre té tendència a estancar-se al fons.

26.

I a gaudir, que són dos dies!

27.

Bon profit!