La recepta d'avui és d'aquelles tradicions que les nostres mares i àvies s'han encarregat de mantenir ben vives. I és que, moltes vegades, ens compliquem la vida buscant receptes elaborades quan tenim petits plaers a la vida com aquest. Una bona llesca de pa amb tomàquet amb uns molls de roca freginats ens pot transportar a un estat de satisfacció completa. El que és innegable és que aquesta mena de receptes de bàsica elaboració serveixen, si més no, per a recordar-nos quin dinar o sopar podem fer demà mateix, difonent alhora, la nostra cultura gastronòmica. Tan senzill com la vida mateixa. Som-hi!
500 g de moll de roca fresc
farina per fregir
oli per fregir
llimona (opcional)
sal
Variants:
- Podeu acompanyar el plat de pa amb tomàquet o, senzillament, un bon tomàquet amanit
![molls roca fregits pas1 molls roca fregits pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/23/73/molls-roca-fregits-pas1.jpeg)
Demaneu a la peixateria que us treguin cap i tripa. Són tasques que val la pena fer alguna vegada per comprendre la tècnica però, un cop apresa, si us ho estalvieu millor. No hi ha ferum més pudent al cubell de les escombraries que els budells de peix.
![molls roca fregits pas2 molls roca fregits pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/24/00/molls-roca-fregits-pas2.jpeg)
Netegeu el peix a sota de l'aixeta.
![molls roca fregits pas3 molls roca fregits pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/24/27/molls-roca-fregits-pas3.jpeg)
Saleu-ho.
![molls roca fregits pas5 molls roca fregits pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/24/81/molls-roca-fregits-pas5.jpeg)
Molt bé.
![molls roca fregits pas6 molls roca fregits pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/25/08/molls-roca-fregits-pas6.jpeg)
Repetiu aquest procés amb tot el peix mentre s'escalfa l'oli a la paella.
![molls roca fregits pas7 molls roca fregits pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/25/35/molls-roca-fregits-pas7.jpeg)
Quan l'oli sigui ben roent, fregiu-ho.
![molls roca fregits pas8 molls roca fregits pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/25/65/molls-roca-fregits-pas8.jpeg)
![molls roca fregits pas9 molls roca fregits pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/26/31/molls-roca-fregits-pas9.jpeg)
Reserveu-lo sobre un paper absorbent.
![molls roca fregits pas10 molls roca fregits pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/26/58/molls-roca-fregits-pas10.jpeg)
I serviu-lo a taula ben calent.
![molls roca fregits pas11 molls roca fregits pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/26/85/molls-roca-fregits-pas11.jpeg)
Amb una mica de llimona si voleu.
![molls roca fregits pas12 molls roca fregits pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/27/36/molls-roca-fregits-pas12.jpeg)
Com que és època de tomàquets de Barbastre, he decidit acompanyar el peix amb aquesta fruita tan gustosa.
![molls roca fregits pas13 molls roca fregits pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/27/66/molls-roca-fregits-pas13.jpeg)
Els tomàquets de Barbastre són grossos i carnosos, alhora que dolços.
![molls roca fregits pas14 molls roca fregits pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/27/96/molls-roca-fregits-pas14.jpeg)
Talleu-lo a trossos grans, saleu-lo i...
![molls roca fregits pas15 molls roca fregits pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/28/23/molls-roca-fregits-pas15.jpeg)
Tireu-hi per sobre un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
![molls roca fregits pas16 molls roca fregits pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/28/50/molls-roca-fregits-pas16.jpeg)
I cap a taula.
![molls roca fregits pas17 molls roca fregits pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/28/77/molls-roca-fregits-pas17.jpeg)
Quin peixet més bo! Només heu de retirar l'espina central amb compte i la resta es pot menjar. No tindreu problemes amb els nens, però en qualsevol cas, vigileu sempre.
![molls roca fregits pas18 molls roca fregits pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/67/29/04/molls-roca-fregits-pas18.jpeg)
Bon profit!