La recepta d'avui és d'aquelles tradicions que les nostres mares i àvies s'han encarregat de mantenir ben vives. I és que, moltes vegades, ens compliquem la vida buscant receptes elaborades quan tenim petits plaers a la vida com aquest. Una bona llesca de pa amb tomàquet amb uns molls de roca freginats ens pot transportar a un estat de satisfacció completa. El que és innegable és que aquesta mena de receptes de bàsica elaboració serveixen, si més no, per a recordar-nos quin dinar o sopar podem fer demà mateix, difonent alhora, la nostra cultura gastronòmica. Tan senzill com la vida mateixa. Som-hi!

Ingredients

500 g de moll de roca fresc

farina per fregir

oli per fregir

llimona (opcional)

sal

 

Variants:

- Podeu acompanyar el plat de pa amb tomàquet o, senzillament, un bon tomàquet amanit

Preparació
1.

Demaneu a la peixateria que us treguin cap i tripa. Són tasques que val la pena fer alguna vegada per comprendre la tècnica però, un cop apresa, si us ho estalvieu millor. No hi ha ferum més pudent al cubell de les escombraries que els budells de peix.

2.

Netegeu el peix a sota de l'aixeta.

3.

Saleu-ho.

4.
5.

Molt bé.

6.

Repetiu aquest procés amb tot el peix mentre s'escalfa l'oli a la paella.

7.

Quan l'oli sigui ben roent, fregiu-ho.

8.
9.

Reserveu-lo sobre un paper absorbent.

10.

I serviu-lo a taula ben calent.

11.

Amb una mica de llimona si voleu.

12.

Com que és època de tomàquets de Barbastre, he decidit acompanyar el peix amb aquesta fruita tan gustosa.

13.

Els tomàquets de Barbastre són grossos i carnosos, alhora que dolços.

14.

Talleu-lo a trossos grans, saleu-lo i...

15.

Tireu-hi per sobre un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

16.

I cap a taula.

17.

Quin peixet més bo! Només heu de retirar l'espina central amb compte i la resta es pot menjar. No tindreu problemes amb els nens, però en qualsevol cas, vigileu sempre.

18.

Bon profit!