M'alegra presentar-vos aquest pastís. I sabeu per què?... perquè aquest és un dels pastissos més saborosos que podeu arribar a tastar. El poder de seducció gastronòmic que té una sara és comparable al del Sacher. La mantega pastissera amb l'ametlla filada torrada conformen un duet excepcional dins el món de la rebosteria. Em complau presentar-vos l'elaboració pas a pas d'aquest pastís que, com ja sabeu d'altres pastissos, requereix uns ingredients que són, en si mateix, altres receptes i que us recomano feu el dia anterior. Parlo del pa de pessic, de l'almívar i de la mantega pastissera. Visiteu aquestes receptes abans de continuar.

Per la resta, podeu farcir-lo del que més us agradi, però jo trobo que la melmelada de préssec li va extraordinàriament bé. En el fons, aquest pastís no deixa de ser una mona de Pasqua tipus Sara. Les mones de mantega es decoren amb mantega de dos colors. La fosca es fa afegint-hi una mica de cobertura de xocolata negra desfeta. Espero que us agradi.

Ingredients

1 pa de pessic

1 pot de melmelada de préssec

sucre bany (80% almíbar + 20% conyac)

mantega pastissera

cobertura de xocolata negra

ametlla filada torrada

Variants:

Podeu farcir-lo amb la mateixa mantega o canviant-li el color

Si no teniu ametlla filada torrada podeu decorar-lo amb crocant

Podeu banyar-lo amb llet si no voleu tantes calories

Preparació
1.

Un cop fet el pa de pessic, repeleu la part més fosca de sobre i dels laterals.

2.

Per poder treballar i traslladar el pastís és molt recomanable fer servir una base plana, de plàstic o metall de la mateixa mida (o una mica inferior) al motlle emprat per fer el pa de pessic.

3.

D'aquesta manera sempre treballareu el pastís sobre una base sòlida. Talleu el pa de pessic per la meitat horitzontalment.

4.

Com sempre, comenceu per preparar el sucre bany: 80% almíbar i 20% de conyac.

5.

Banyeu la capa inferior del pa de pessic, sense por, que quedi ben banyat.

6.

A continuació escampeu una bona quantitat de melmelada de préssec i cobriu-ho amb la capa superior del pa de pessic. Torneu-ho a banyar amb sucre bany.

7.

D'altra banda, tempereu una mica la mantega de pastisseria al foc fins que tingui una textura untable.

8.

Apliqueu una bona quantitat al pastís i...

9.

cobriu també els laterals.

10.

Si voleu, podeu fer servir una pinta de plàstic per a donar un aspecte més professional a l'acabat.

11.

Genial.

12.

Seguidament, aplicarem sobre el lateral del pastís ametlla filada torrada. 

13.

Molt bé.

14.

Prepareu un cartró amb blonda de la mida del pastís.

15.

Amb l'ajuda d'una paletina, traslladeu el pastís de la base metàl·lica fins al cartró amb blonda.

16.

Ja queda poc.

17.

Ompliu amb mantega pastissera una mànega amb un cornet arrissat.

18.
19.

Reserveu una mica de mantega pastissera per fer la mantega fosca i aconseguir un pastís de dos colors.

20.

Escalfeu la cobertura de xocolata al bany maria fins que estigui ben fosa.

21.

Poseu dues o tres cullerades de cobertura a la mantega i remeneu-la.

22.

Busqueu el color que més us agradi.

23.

Ompliu una nova mànega pastissera amb un cornet llis i acabeu de decorar el pastís.

24.

Finalment, i si toca, podeu escriure el pastís.

 

25.

Ja el tenim pràcticament acabat.

26.

Si voleu, per rematar-ho del tot, hi podeu posar unes cireres confitades.

27.

I ja el podeu reservar a la nevera fins el moment de presentar-lo a taula. Quatre plomes i un pollet i ja teniu la mona feta.

28.

Tant al decorar com a l'escriure un pastís, procureu sempre deixar una mica d'espai per a les espelmes.

29.

Felicitats!

30.

Bon profit!