Doncs avui us presento una Mona de Pasqua feta de mantega pastissera, és a dir, una "Sara". Una excel·lent combinació entre una fina crema de mantega i una aromàtica ametlla torrada... que li atorguen a la "Sara" un sabor únic al paladar.

Dels millors pastissos que podeu tastar... si us agrada la mantega pastissera, clar. Podeu veure altres mones, com la Mona de Pasqua clàssica feta amb gema... o la més tradicional, amb ou dur. Com en totes aquestes receptes de llarga elaboració, haureu de ser previsors i preparar altres receptes amb anterioritat... que seran els ingredients per fer la "Sara". Jo sempre soc partidari d'afegir brandi al sucre bany dels pastissos, però s'ha d'entendre que els nens també han de menjar. Teniu moltes solucions: banyar la meitat amb alcohol i l'altre sense o, com he fet avui, fer unes mones. Som-hi!

Ingredients

1 pa de pessic 

500gr. de mantega pastissera

sucre bany (almívar + brandi)

melmelada de préssec

gema pastissera per decorar

ametlla filada torrada

Preparació
1.
mona pasqua sara pas1

Si no teniu l'ametlla torrada... la podeu torrar molt fàcilment.

2.
mona pasqua sara pas2

Escampeu-la bé a sobre d'un paper "cuisson" en una safata pel forn.

3.
mona pasqua sara pas4

Un cop torrada, l'abocarem a sobre del taulell o marbre per a que es refredi.

4.
mona pasqua sara pas5

Ummm... quina oloreta us deixarà per tota la casa... ja veureu!

5.
mona pasqua sara pas7

Com ja us he comentat, haurem de preparar la mantega pastissera, la gema i l'almívar prèviament, i ha d'estar tot ben refredat. De la nevera millor (menys l'ametlla, clar).

6.
mona pasqua sara pas8

He fet un pa de pessic gran i rectangular. Això em permetrà fer una mona rodona i un altre més petita rectangular pels crios i que no portarà gens d'alcohol.

7.
mona pasqua sara pas9

Utilitzaré un plat com a referència per tallar el pa de pessic.

8.
mona pasqua sara pas10

Us quedarà una rodona perfecta.

9.
mona pasqua sara pas11

Ara és qüestió de retallar fins nivellar-la per tot arreu.

10.
mona pasqua sara pas12

Ara sembla más recte, oi?

11.
mona pasqua sara pas13

L'altre mona més petita la obrirem per la meitat per a fer un sol farciment.

12.
mona pasqua sara pas14
13.
mona pasqua sara pas15

Barregem l'almibar amb el brandi al 30% i banyem la primera capa de la mona.

14.
mona pasqua sara pas16

Podeu fer el farciment que més us agradi. Jo tenia una mica de crema pastissera feta i l'he aprofitat. Aquesta part la podeu omitir fent una sola capa de farciment.

15.
mona pasqua sara pas17

Una mica de sucre...

16.
mona pasqua sara pas18

... i amb un soplet mateix o amb una pala de cremar, cremem la crema.

17.
mona pasqua sara pas19

Cobrim amb un altre capa...

18.
mona pasqua sara pas20

... i l'assentem bé amb la mà fent una lleugera pressió per tot arreu.

19.
mona pasqua sara pas22

Ara fem el mateix procés: banyem la capa de pa de pessic i untem una bona quantitat de melmelada de préssec.

20.
mona pasqua sara pas23

D'altre banda, atemperem la nostra mantega pastissera...

21.
mona pasqua sara pas24

... i untem tot el pastís, per sobre i pels laterals. Quan un pastís l'heu d'arrebossar, ja sigui amb ametlla, granet de xocolata o el que sigui, no cal que us esforceu massa en que quedi bé.

22.
mona pasqua sara pas25

Ara ja és qüestió d'arrebossar-lo amb l'ametlla filada torrada.

23.
mona pasqua sara pas26

Podem posar el pastís en un cartró i blonda.

24.
mona pasqua sara pas27

Quina pinta que té ja, eh?

25.
mona pasqua sara pas28

Fem exactament la mateixa elaboració per l'altre mona petita, però banyant-la només amb almívar (sense brandi). També la podeu banyar amb llet si ho preferiu.

26.
mona pasqua sara pas29

Ara farem un cornet de paper...

27.
mona pasqua sara pas30

... que omplirem amb gema pastissera.

28.
mona pasqua sara pas31

Talleu la punta amb unes tisores...i això us permetrà escriure i fer "punts" de gema per decorar. Aquests "punts" s'acostumen a col.locar a sobre d'una "rosa" de mantega... per a coronar-la i rematar la decoració.

29.
mona pasqua sara pas32

Amb una mànega pastissera i els "cornets" que més ens agradin... farem la decoració de la mona.

30.
mona pasqua sara pas33

Això és qüestió d'imaginació.

31.
mona pasqua sara pas34

Poc a poc, ja que la superficie d'ametlles no és massa adherent.

32.
mona pasqua sara pas35

Com us deia abans, coronem les "roses" amb un punt de gema.

33.
mona pasqua sara pas36

A l'altre mona fem el mateix.

34.
mona pasqua sara pas37

Amb una mica de gràcia, clar.

35.
mona pasqua sara pas38

Què us sembla?

36.
mona pasqua sara pas39

Ja tenim la mona acabada.

37.
mona pasqua sara pas40

Quina pinta més bona. Només ens quedarà decorar-la amb plomes i xocolata.

38.
mona pasqua sara pas41

Guardeu-la a la nevera de la millor manera possible per evitar que agafi olors.

39.
mona pasqua sara pas42

Com podeu veure... la meva nevera semblava una pastisseria.

40.
mona pasqua sara pas43

Finalment, a l'hora dels postres, acabem de decorar les mones.

41.
mona pasqua sara pas44

Els padrins ens han portat les figures de xocolata que col.locarem sobre les nostres mones.

42.
mona pasqua sara pas45

Unes plomes... uns pollets...

43.
mona pasqua sara pas46

I clar... unes figueretes o "ninos" pels nens. Aquest any ha tocat el "Winnie the pooh".

44.
mona pasqua sara pas47

... i el "Nemo", que li agrada molt a la meva filla.

45.
mona pasqua sara pas48

I això és tot... només queda gaudir-la amb una bona copeta de cava.

46.
mona pasqua sara pas49

Fa bona pinta, a que si?

47.
mona pasqua sara pas50

Tal i com he fet jo, si us sobra material, podeu aprofitar per fer unes "Sares" individuals per menjar entre setmana. Aguanten força bé a la nevera. Bon profit!