Us presento la Mona de Pasqua més tradicional de totes. Si busqueu per internet, trobareu que hi ha diferents receptes per elaborar la massa, utilitzant massa mare, etc.
Però en moltes pastisseries ja us dic que és molt habitual fer servir la mateixa massa del brioix. Ja veureu que no té gaire misteri el tema. Només haureu de coure un ou prèviament.
300 g de pasta de brioix
1 ou dur
1 ou batut per pintar
sucre llustre
Us recomano la lectura de la recepta "Brioix".
Un cop reposat... estireu-lo una mica...
... que quedi pla, amb un gruix d'un dit aproximadament.
Ara, fent una mica de pressió, incrustarem un ou dur enmig.
I ja està.
Heu de deixar que llevi la massa durant un parell o tres hores. Però jo, com ja us he explicat, utilitzo la tècnica de posar el forn en mode estufa per accelerar el procés i en 35-40 minuts ja la tinc pujada. Us recomano la lectura del consell: "Com accelerar el procés de fermentació".
Com podeu observar... ha llevat el triple.
Ara només l'hem de pintar amb ou batut, i amb cura per no abaixar la massa.
Enforneu la mona 200-220ºC durant uns 10-12 minuts. Però vigileu-la bé perquè el brioix es crema molt ràpid. Hi ha qui cou el brioix a temperatura ben alta, a 230-240º durant la meitat de temps. Si no ho controleu, se us pot cremar o, si no ha llevat bé, quedar cru de dins.
Ja està cuita.
Deixeu-la refredar una estona.
Tireu una mica de sucre llustre per sobre amb l'ajut d'un petit sedàs.
Quatre plomes... i apa, ja tenim una Mona Tradicional.
Ara a veure qui se la fot... havent mona "de l'altra" també. Però està molt bona, eh?
Bon Profit!