Amb anterioritat ja hem vist com fer algunes mones. Aquesta vegada veurem com fer una mona de trufa cuita o trufa fosca... que es diu a les pastisseries. No és complicada de fer, només haureu de ser previsors i preparar alguna coseta el dia abans. Aquesta és una mona que agrada especialment als nens. Al cap i a la fi... veureu com, perquè quedi maca una mona, només cal tenir una mica de gràcia i, perquè no dir-ho, un mínim de tècnica... però els ingredients ja veieu que són força senzills de fer.

El farciment pot ser de qualsevol melmelada que us agradi... de crema cremada o, fins i tot, de la mateixa trufa cuita. Per cert, se li diu trufa cuita o fosca per diferenciar-la de la trufa clara que es fa muntant nata. Com veureu, em centro únicament en el pastís... no en les figures de xocolata... de les quals parlarem aviat, així com del tractament de la cobertura i de la manera d'entebeir la trufa. Però si no us voleu complicar la vida... jo recomano fer el pastís i comprar la figura de xocolata... que, al cap i a la fi, només cal un motlle per fer-la. Som-hi... i bona Pasqua!

Ingredients

1 pa de pessic

500gr. de trufa cuita

sucre bany (almívar + brandi)

melmelada de préssec

ametlla en gra torrada

boles de xocolata blanca per decorar

Preparació
1.
mona pasqua trufa pas1

Com ja us he comentat, hem de tenir feta la trufa cuita, el pa de pessic i l'almívar. Ara anem a daurar l'ametlla granet.

2.
mona pasqua trufa pas2

La posem en una safata per al forn i l'escampem bé.

3.
mona pasqua trufa pas3
4.
mona pasqua trufa pas4

Però aneu amb compte, que es crema ràpidament. L'heu d'anar movent de tant en tant.

5.
mona pasqua trufa pas5

Quan estigui, en general, dauradeta... ja la podem deixar refredar.

6.
mona pasqua trufa pas6

El pa de pessic gairebé està cuit. Us recomano veure aquesta recepta prèviament.

7.
mona pasqua trufa pas9

Aquests motlles de silicona van força bé, i no cal mullar amb mantega i enfarinar el motlle.

8.
mona pasqua trufa pas10

Com podeu veure, no s'enganxa gens.

9.
mona pasqua trufa pas12

D'aquest pa de pessic quadrat n'he fet dues mones.

10.
mona pasqua trufa pas13

Començarem per retirar la part fosca del pa de pessic, ja que no és agradable al paladar.

11.
mona pasqua trufa pas14

La part superior també la retirem.

12.
mona pasqua trufa pas15

Tot això que traiem no ho llencem. Ho podem guardar per fer un púding de poma.

13.
mona pasqua trufa pas16

Ara, serrarem el pa de pessic per la meitat, per poder-lo farcir.

14.
mona pasqua trufa pas17

Deixem les dues capes separades.

15.
mona pasqua trufa pas18
16.
mona pasqua trufa pas19

Remeneu-lo bé.

17.
mona pasqua trufa pas20

I ara banyem la part inferior del pastís...

18.
mona pasqua trufa pas21

... podeu banyar la meitat amb licor i l'altra meitat només amb almívar... pels nens.

19.
mona pasqua trufa pas22

Farcirem aquesta mona amb melmelada de préssec, molt bona de gust.

20.
mona pasqua trufa pas23

I com que sempre està una mica freda, cal treballar-la una mica abans d'escampar-la.

21.
mona pasqua trufa pas24

Posem una bona quantitat a sobre i amb la paletina l'escudillem.

22.
mona pasqua trufa pas25

Feu una capa normaleta, no us passeu. Posar-ne més no significa que quedi més bo.

23.
mona pasqua trufa pas26

Cobrim el pastís amb la part superior de pa de pessic i ho banyem de la mateixa manera.

24.
mona pasqua trufa pas27

Ara, escalfem la trufa cuita que vam preparar... fins que quedi untable, com una mena de "Nocilla".

25.
mona pasqua trufa pas28

Necessitarem un plàstic amb dents per decorar el pastís. El podeu fer vosaltres mateixos.

26.
mona pasqua trufa pas29

Posem la trufa a sobre...

27.
mona pasqua trufa pas30
28.
mona pasqua trufa pas31

Els laterals també.

29.
mona pasqua trufa pas32

Procureu posar-ne la quantitat adequada, ni massa ni massa poc.

30.
mona pasqua trufa pas33

Ara, amb una mica de gràcia fem unes "aigues" amb el plàstic dentat.

31.
mona pasqua trufa pas34

Repasseu les cantonades una mica.

32.
mona pasqua trufa pas36

Ajudeu-vos de la paletina.

33.
mona pasqua trufa pas37

Finalment, poseu el pastís a sobre d'un cartró amb blonda. Reserveu-lo a la nevera per quallar la trufa.

34.
mona pasqua trufa pas38

Prepareu una mànega pastissera amb trufa... i decoreu la mona al vostre gust.

35.
mona pasqua trufa pas39

Jo he fet unes roses amb un cornet estriat... i unes boles amb un cornet llis.

36.
mona pasqua trufa pas40

Aquest és el moment més maco d'un pastís... la decoració, oi?

37.
mona pasqua trufa pas41

Molt bé.

38.
mona pasqua trufa pas42
39.
mona pasqua trufa pas43

Això fa molt contrast amb la trufa... i queda maco, oi?.

40.
mona pasqua trufa pas44

Doncs ja tenim la mona feta.

41.
mona pasqua trufa pas45

Ara només queda començar a posar monadetes...

42.
mona pasqua trufa pas46

... que si un pollet... que si unes plomes...

43.
mona pasqua trufa pas47

... i una figura de xocolata, és clar!

44.
mona pasqua trufa pas48

Què tal?

45.
mona pasqua trufa pas49

Jo crec que als nens els agradarà molt!

46.
mona pasqua trufa pas50

Les figures de xocolata... són cares... però més cars pagareu els motlles si la voleu fer vosaltres.

47.
mona pasqua trufa pas51

Per cert, podeu fer una rotllana de trufa per garantir l'estabilitat dels ninos que hi poseu.

48.
mona pasqua trufa pas52

Per dins ha quedat molt flonjo.

49.
mona pasqua trufa pas53

Bon profit!