Amb anterioritat ja hem vist com fer algunes mones. Aquesta vegada veurem com fer una mona de trufa cuita o trufa fosca... que es diu a les pastisseries. No és complicada de fer, només haureu de ser previsors i preparar alguna coseta el dia abans. Aquesta és una mona que agrada especialment als nens. Al cap i a la fi... veureu com, perquè quedi maca una mona, només cal tenir una mica de gràcia i, perquè no dir-ho, un mínim de tècnica... però els ingredients ja veieu que són força senzills de fer.

El farciment pot ser de qualsevol melmelada que us agradi... de crema cremada o, fins i tot, de la mateixa trufa cuita. Per cert, se li diu trufa cuita o fosca per diferenciar-la de la trufa clara que es fa muntant nata. Com veureu, em centro únicament en el pastís... no en les figures de xocolata... de les quals parlarem aviat, així com del tractament de la cobertura i de la manera d'entebeir la trufa. Però si no us voleu complicar la vida... jo recomano fer el pastís i comprar la figura de xocolata... que, al cap i a la fi, només cal un motlle per fer-la. Som-hi... i bona Pasqua!

Ingredients

1 pa de pessic

500gr. de trufa cuita

sucre bany (almívar + brandi)

melmelada de préssec

ametlla en gra torrada

boles de xocolata blanca per decorar

Preparació
1.

Com ja us he comentat, hem de tenir feta la trufa cuita, el pa de pessic i l'almívar. Ara anem a daurar l'ametlla granet.

2.

La posem en una safata per al forn i l'escampem bé.

3.
4.

Però aneu amb compte, que es crema ràpidament. L'heu d'anar movent de tant en tant.

5.

Quan estigui, en general, dauradeta... ja la podem deixar refredar.

6.

El pa de pessic gairebé està cuit. Us recomano veure aquesta recepta prèviament.

7.

Aquests motlles de silicona van força bé, i no cal mullar amb mantega i enfarinar el motlle.

8.

Com podeu veure, no s'enganxa gens.

9.

D'aquest pa de pessic quadrat n'he fet dues mones.

10.

Començarem per retirar la part fosca del pa de pessic, ja que no és agradable al paladar.

11.

La part superior també la retirem.

12.

Tot això que traiem no ho llencem. Ho podem guardar per fer un púding de poma.

13.

Ara, serrarem el pa de pessic per la meitat, per poder-lo farcir.

14.

Deixem les dues capes separades.

15.
16.

Remeneu-lo bé.

17.

I ara banyem la part inferior del pastís...

18.

... podeu banyar la meitat amb licor i l'altra meitat només amb almívar... pels nens.

19.

Farcirem aquesta mona amb melmelada de préssec, molt bona de gust.

20.

I com que sempre està una mica freda, cal treballar-la una mica abans d'escampar-la.

21.

Posem una bona quantitat a sobre i amb la paletina l'escudillem.

22.

Feu una capa normaleta, no us passeu. Posar-ne més no significa que quedi més bo.

23.

Cobrim el pastís amb la part superior de pa de pessic i ho banyem de la mateixa manera.

24.

Ara, escalfem la trufa cuita que vam preparar... fins que quedi untable, com una mena de "Nocilla".

25.

Necessitarem un plàstic amb dents per decorar el pastís. El podeu fer vosaltres mateixos.

26.

Posem la trufa a sobre...

27.
28.

Els laterals també.

29.

Procureu posar-ne la quantitat adequada, ni massa ni massa poc.

30.

Ara, amb una mica de gràcia fem unes "aigues" amb el plàstic dentat.

31.

Repasseu les cantonades una mica.

32.

Ajudeu-vos de la paletina.

33.

Finalment, poseu el pastís a sobre d'un cartró amb blonda. Reserveu-lo a la nevera per quallar la trufa.

34.

Prepareu una mànega pastissera amb trufa... i decoreu la mona al vostre gust.

35.

Jo he fet unes roses amb un cornet estriat... i unes boles amb un cornet llis.

36.

Aquest és el moment més maco d'un pastís... la decoració, oi?

37.

Molt bé.

38.
39.

Això fa molt contrast amb la trufa... i queda maco, oi?.

40.

Doncs ja tenim la mona feta.

41.

Ara només queda començar a posar monadetes...

42.

... que si un pollet... que si unes plomes...

43.

... i una figura de xocolata, és clar!

44.

Què tal?

45.

Jo crec que als nens els agradarà molt!

46.

Les figures de xocolata... són cares... però més cars pagareu els motlles si la voleu fer vosaltres.

47.

Per cert, podeu fer una rotllana de trufa per garantir l'estabilitat dels ninos que hi poseu.

48.

Per dins ha quedat molt flonjo.

49.

Bon profit!