Avui et porto una recepta de temporada amb bolets camagrocs, carabassa i mongeta verda. Però la mongeta verda és amargant, i és per això que la dolçor de la carabassa equilibrarà el plat. La intensitat en el sabor vindrà amb el bolet i, per descomptat, amb les espècies (pebre vermell i comí), que faran d'aquest "aparentment" avorrit plat, un atractiu i saludable entrant de temporada. Som-hi!
- 400 g de mongeta verda
- 100 g de camagrocs frescos
- 200 g de carabassa a daus
- 1 cullerada de pebre vermell
- 1 cullerada de comí
- 2 grans d'all laminats
- Oli d'oliva
- Sal
Variants:
- Pots substituir la carabassa per patata.
- Pots incorporar altres tipus de bolets.
Primer de tot neteja els bolets. En aquest cas, segurament, només hauràs de retirar-ne la part baixa del tronc, que acostuma a tenir una mica de sorra.
Talla les puntes de la mongeta, renta-la i talla-la a trossos. Talla la carabassa a daus també.
Ara, posa els alls laminats en una paella amb oli d'oliva i daura'ls una mica.
Seguidament, aboca-hi els bolets i els sales una mica. Un cop saltats, els reserves.
En paral·lel, posa la mongeta verda a bullir uns 20 minuts. Quan porti 10 minuts, afegeix-hi la carabassa i ho deixes fer tot junt 10 minuts més.
Un cop cuita la verdura, l'has d'escórrer bé, procurant no malmetre massa la carabassa i directament a saltar a la paella.
Ara, afegeix-hi una cullerada de pebre vermell dolç.
I una cullerada de comí.
Afegeix-hi els bolets, ho remenes amb molt de compte, i deixes que es faci tot junt uns instants abans de servir. Sala-ho al gust.
Bon profit!