Recepta fàcil, ràpida, bona i sana. No es pot demanar més. Com sempre, els millors resultats els obtindreu si les verdures són de temporada i ecològiques. De fet, feia molt temps que no menjava aquest plat i sabeu què? Em va fer recordar els plats que sopaven els meus avis. Som-hi!

Ingredients

1 kg de mongeta verda

100 g de pernil tallat petit

3 tomàquets madurs tallats petits  

2 grans d'all trinxats

oli d'oliva

aigua

sal

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Posarem abundant aigua amb sal a escalfar.

3.

Traurem les puntes.

4.

Les tallem a trossos d'uns 3 o 4 centímetres.

5.

Quan l'aigua bulli, les posarem a coure. Deixarem que es facin les mongetes entre 15-25 minuts, segons la mida i el tipus de mongeta. Si voleu, i un cop cuites, es poden refredar en aigua i gel per a conservar el seu color.

6.

Mentrestant, anirem trinxant els tomàquets a trossets.

7.

Tallarem l'all.

8.

I farem daus de les tires de pernil.

9.

Quan la mongeta sigui cuita, l'escorrerem i la reservarem.

10.

En una paella amb un petit raig d'oli saltarem els daus de pernil.

11.

Els reservem.

12.

En el mateix oli daurarem els alls.

13.

Ho deixarem una estona fins que el tomàquet estigui ben cuit.

14.

Seguidament, hi incorporarem els daus de pernil...

15.

la mongeta verda...

16.

i ho remenarem tot plegat.

17.

Ho saltarem uns minutets i rectificarem de sal. Vigileu que el pernil ja en porta, de sal.

18.

I emplatem, ben calentó.

19.

No costa gaire donar al plat una presentació més decent.

20.
21.

I aquí teniu la mongeta verda amb pernil de tota la vida. Boníssima!

22.

Bon profit!