El plat que us presento avui es cuina molt ràpidament. Forma part d'aquell conjunt de plats més tradicionals que ja no es cuinen gaire avui dia, però que són plats que van gaudir del seu moment dins la història gastronòmica del nostre país. Aquests, acostumen a ser plats greixosos i força calòrics, molt indicats per aquells treballadors del camp que arribaven esgotats després d'una llarga jornada de treball.
Avui dia, aquesta necessitat ha minvat molt i alguns d'aquests plats comencen a desaparèixer. Com tot en aquesta vida, si es pren amb mesura... no tindrem problemes i seria una autèntica llàstima deixar perdre una recepta com aquesta.
800gr. mongetes bullides
300gr. cap de vedella cuit
2 grans d'all trinxats
julivert trinxat
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu bullir les mongetes acompanyades d'un os de vedella o pernil
Preparem les mongetes.
El cap de vedella, ja cuit, el rentarem bé.
Trinxeu l'all juntament amb una mica de julivert fresc.
Poseu una cassola de terrissa a escalfar... i tireu-hi un raig d'oli d'oliva.
Primer, hi abocarem l'all i julivert. Compte que esquitxa.
Quan l'all comenci a agafar color... hi abocarem el cap de vedella.
Li donarem un parell de voltes...
Saleu el plat.
Deixeu que faci xup xup una mica, però poc temps, uns 5 minuts.
Vigileu que el cap de vedella ja cuit se us pot desfer si us passeu amb la cocció.
Per acabar, a mi m'agrada torrar-ho al forn durant 5 minuts a 200 graus en mode grill.
I ja el podem emplatar. Espero que us agradi.
Bon profit!