El plat que us presento avui es cuina molt ràpidament. Forma part d'aquell conjunt de plats més tradicionals que ja no es cuinen gaire avui dia, però que són plats que van gaudir del seu moment dins la història gastronòmica del nostre país. Aquests, acostumen a ser plats greixosos i força calòrics, molt indicats per aquells treballadors del camp que arribaven esgotats després d'una llarga jornada de treball.

Avui dia, aquesta necessitat ha minvat molt i alguns d'aquests plats comencen a desaparèixer. Com tot en aquesta vida, si es pren amb mesura... no tindrem problemes i seria una autèntica llàstima deixar perdre una recepta com aquesta.

Ingredients

800gr. mongetes bullides

300gr. cap de vedella cuit  

2 grans d'all trinxats  

julivert trinxat  

oli d'oliva

sal  

Variants:

- Podeu bullir les mongetes acompanyades d'un os de vedella o pernil

Preparació
1.
mongetes cap vedella pas1

Preparem les mongetes.

2.
mongetes cap vedella pas2

El cap de vedella, ja cuit, el rentarem bé.

3.
mongetes cap vedella pas4

Trinxeu l'all juntament amb una mica de julivert fresc.

4.
mongetes cap vedella pas5

Poseu una cassola de terrissa a escalfar... i tireu-hi un raig d'oli d'oliva.

5.
mongetes cap vedella pas6

Primer, hi abocarem l'all i julivert. Compte que esquitxa.

6.
mongetes cap vedella pas7

Quan l'all comenci a agafar color... hi abocarem el cap de vedella.

7.
mongetes cap vedella pas9

Li donarem un parell de voltes...

8.
mongetes cap vedella pas10

Saleu el plat.

9.
mongetes cap vedella pas11

Deixeu que faci xup xup una mica, però poc temps, uns 5 minuts.

10.
mongetes cap vedella pas12

Vigileu que el cap de vedella ja cuit se us pot desfer si us passeu amb la cocció.

11.
mongetes cap vedella pas13

Per acabar, a mi m'agrada torrar-ho al forn durant 5 minuts a 200 graus en mode grill.

12.
mongetes cap vedella pas14

I ja el podem emplatar. Espero que us agradi.

13.

Bon profit!