Aquesta seria una versió del clàssic Faves con almejas que fan per Asturies, però volia aprofitar que he trobat unes tellerines estupendes al mercat... i no sempre n'hi ha. És molt important que el peixater us asseguri que no tenen sorra... o us destrossarà el plat. A la peixateria, podeu obrir una en cru... i tastar-la. Jo ho faig. I també és molt important conservar-les a la nevera amb abundant sal i aigua. D'aquesta manera elles soletes purguen la sorra que tenen.
1 pot de mongeta grossa «faves»
300gr. tellerines fresques
3 tomàquets ratllats
1 culleradeta de pebre vermell
1 picada d'ametlla, avellana, pa i all i julivert
1 trosset de porro
1 ceba picada
3 alls picats
1/2 got de vi blanc
brou de peix o pollastre
un trosset de pebrot vermell picat
oli d'oliva
sal

Preparem tots els ingredients.

Com que he utilitzat mongeta ja cuita, només l'hauré de rentar bé i reservar.

Piquem tota la verdura.

Ratllem els tomàquets i els barregem amb el pebre vermell dolç.

Les tellerines les haurem tingut almenys una hora amb aigua i sal per a purgar-les de sorra. Les netejarem de nou.

En una cassola de fang amb un xorret d'oli d'oliva, sofregirem el pebrot vermell.

Mentre, podem anar preparant la picada.

Poc a poc i bona lletra.

Ara ja podem afegir la ceba, el porro i l'all picat.

Deixem una estona que faci xup xup a temperatura mitja, fins que agafi un color daurat.

Incorporem el tomàquet...

... i el vi blanc... Gran Chef, com sempre.

No us passeu amb el vi!

Tapeu-lo durant deu minuts.

Ara incorporem el brou. Si no en teniu, aigua també anirà bé. Més o menys, com un got i mig de líquid.

Aprofitem el caldo per tirar dues culleradetes a la nostre picada que ens ajudarà molt a lligar-la.

Deixem que arrenqui el bull... i uns 10 minutets més. Rectifiqueu de sal.

... i incorporem les mongetes.

Remeneu-les bé... i quan hagi bullit tres o quatre minuts...

Ara li tirem les tellerines.

I seguidament la picada...

... que escamparem per tota la cassola.

Quan s'hagin obert les tellerines ja podeu parar el foc.

M'agrada molt convinar llegums amb peix i marisc.

Sempre lliga bé.

Espero que us agradi.

Bon Profit!