Aquesta seria una versió del clàssic Faves con almejas que fan per Asturies, però volia aprofitar que he trobat unes tellerines estupendes al mercat... i no sempre n'hi ha. És molt important que el peixater us asseguri que no tenen sorra... o us destrossarà el plat. A la peixateria, podeu obrir una en cru... i tastar-la. Jo ho faig. I també és molt important conservar-les a la nevera amb abundant sal i aigua. D'aquesta manera elles soletes purguen la sorra que tenen.

Ingredients

1 pot de mongeta grossa «faves»  

300gr. tellerines fresques  

3 tomàquets ratllats  

1 culleradeta de pebre vermell

1 picada d'ametlla, avellana, pa i all i julivert

1 trosset de porro  

1 ceba picada  

3 alls picats

1/2 got de vi blanc

brou de peix o pollastre

un trosset de pebrot vermell picat

oli d'oliva  

sal

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Com que he utilitzat mongeta ja cuita, només l'hauré de rentar bé i reservar.

3.

Piquem tota la verdura.

4.

Ratllem els tomàquets i els barregem amb el pebre vermell dolç.

5.

Les tellerines les haurem tingut almenys una hora amb aigua i sal per a purgar-les de sorra. Les netejarem de nou.

6.

En una cassola de fang amb un xorret d'oli d'oliva, sofregirem el pebrot vermell.

7.

Mentre, podem anar preparant la picada.

8.

Poc a poc i bona lletra.

9.

Ara ja podem afegir la ceba, el porro i l'all picat.

10.

Deixem una estona que faci xup xup a temperatura mitja, fins que agafi un color daurat.

11.

Incorporem el tomàquet...

12.

... i el vi blanc... Gran Chef, com sempre.

13.

No us passeu amb el vi!

14.

Tapeu-lo durant deu minuts.

15.

Ara incorporem el brou. Si no en teniu, aigua també anirà bé. Més o menys, com un got i mig de líquid.

16.

Aprofitem el caldo per tirar dues culleradetes a la nostre picada que ens ajudarà molt a lligar-la.

17.

Deixem que arrenqui el bull... i uns 10 minutets més. Rectifiqueu de sal.

18.

... i incorporem les mongetes.

19.

Remeneu-les bé... i quan hagi bullit tres o quatre minuts...

20.

Ara li tirem les tellerines.

21.

I seguidament la picada...

22.

... que escamparem per tota la cassola.

 

23.

Quan s'hagin obert les tellerines ja podeu parar el foc.

24.

M'agrada molt convinar llegums amb peix i marisc.

25.

Sempre lliga bé.

26.

Espero que us agradi.

27.

Bon Profit!